Υπέρ της αναγνώρισης δεσμών μεταξύ ομοφυλόφιλων ο Μπερλουσκόνι

silbio-mperlouskoni (1)

Την συγκατάθεσή του στο σχέδιο της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι για την αναγνώριση των δεσμών των ομοφυλόφιλων εξέφρασε ο αρχηγός της ιταλικής Κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο νόμος τον οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση του κ. Ρέντσι προβλέπει την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων του γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, πλην εκείνου στην υιοθεσία. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την υιοθέτηση του σχετικού μοντέλου που ισχύει στην Γερμανία.

Θα αναγνωρίζεται ο δεσμός και τα δικαιώματα των συντρόφων, χωρίς όμως, η σχέση αυτή να ονομάζεται «γάμος».

«Πρόκειται για έναν δίκαιο συμβιβασμό ανάμεσα στον σεβασμό των χριστιανικών αρχών, τις οποίες θεωρούμε κύριας σημασίας και στην προσαρμογή των αλλαγών της κοινωνίας μας», δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός.

Τις περασμένες ημέρες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε συναντήσει, σε δείπνο στην βίλα του ‘Αρκορε, την Ιταλίδα τρανσέξουαλ πρώην βουλευτίνα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Βλάντιμιρ Λουξούρια, για να συζητήσει προτάσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με την αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Η σύντροφος του «πρώην Καβαλιέρε», Φραντσέσκα Πασκάλε, παράλλαληλα, πριν τρεις εβδομάδες, είχε επισκεφθεί τον χώρο διασκέδασης και πολιτιστικών πρωτοβουλιών, Gay Village, στην Ρώμη, δηλώνοντας ότι «τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων να παντρεύονται και κατά μιας ξεπερασμένης, υποκριτικής αντίληψης».

Η πλειοψηφία του κόμματος του κ. Μπερλουσκόνι, Forza Italia, στηρίζει το άνοιγμα του «μίστερ τιβι», ενώ αρνητική στάση σχετικά με την έγκριση του νόμου για την αναγνώριση των γκέι συμβιώσεων, σε ότι αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία, κρατά μόνον το μικρό κόμμα «Νέα Κεντροδεξιά» του υπουργού Eσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, διάσπαση του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας, από τον οποίο προέρχεται και το κόμμα του κ. Μπερλουσκόνι.