, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Ζαν – Φρανσουά Κοπέ: «Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη συμφωνία Σένγκεν»

360B477221E70B89D6ADEBBF7B35154D«Κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν μπορούν να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τιμωρηθούν» τόνισε ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς

Την ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν υπογράμμισε ο ηγέτης του γαλλικού δεξιού κόμματος (UMP) Ζαν – Φρανσούα Κοπέ, έπειτα από την τραγωδία στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι που προσπαθούσαν να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Ζαν – Φρανσουά Κοπέ ζήτησε να δημιουργηθεί μια πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη ακτοφυλακής ώστε να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε πως χώρες όπως η Ελλάδα που δεν μπορούν να προφυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα θα πρέπει να αποκλείονται από τη συμφωνία Σένγκεν που αφορά στην κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα και την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία.

«Κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων καθώς γνωρίζουν πως οι μετανάστες δεν επιθυμούν να παραμείνουν εκεί αλλά να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να τιμωρήσουμε ακόμα και να αποκλείσουμε αυτές τις χώρες που δεν μπορούν ή αδυνατούν να τηρήσουν τις συμφωνίες τους και να φυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοπέ.

protothema.gr