Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπακωνσταντίνου; - Karfitsa.gr
Πολιτική

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπακωνσταντίνου;

Το ενδεχόμενο να διευρύνει το κατηγορητήριο κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζει η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».

papakwnstantinouΤο ενδεχόμενο να διευρύνει το κατηγορητήριο κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζει η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».

Συγκεκριμένα, σκέπτεται ακόμα και την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών πέρα από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος για ένα ακόμα κακούργημα, αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία.

Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην Προανακριτική Επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία επίσημα διαβίβασε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την λίστα «Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί μόνο φορολογικά. Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλήγει σε βάρος τους καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όλα τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο όνομα τους. Σημειώνεται ότι το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ αναμένεται να σταλεί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση, μέχρι τις 10 Ιουνίου.

 Ωστόσο την έγκριση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου θα πρέπει να τη δώσει η Ολομέλεια της Βουλής αφού προηγουμένως η πρόταση έχει την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής και έχουν συνυπογράψει τουλάχιστον 30 βουλευτές για να συζητηθεί.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ