Δίκη Υπεξαίρεσης: "Με έκανε θαμώνα της ψυχιατρικής" - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Δίκη Υπεξαίρεσης: “Με έκανε θαμώνα της ψυχιατρικής”

"Τον εκλιπαρούσα να πει την αλήθεια"

dikastiria-thema

Της Κατερίνας Νικολάου

Χείμαρρος ήταν σήμερα η κατάθεση πρώην υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας και κατηγορούμενης στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Η πρώην υπάλληλος του Δήμου, έμπλεος οργής και αγανάκτησης, παρά τις παραινέσεις του δικαστηρίου απευθυνόταν στον Παναγιώτη Σαξώνη και του έλεγε “Πες την αλήθεια!”. “Κάθε βράδυ τον βλέπω στον ύπνο μου, έχασα πέντε χρόνια απ΄τη ζωή μου, μόνιμη κάτοικος της ψυχιατρικής κλινικής του Παπαγεωργίου έγινα με την υπόθεση! Ακόμα και τώρα, ούτε στην αίθουσα δεν ήθελα να μπω. Παθαίνω κρίσεις πανικού” κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία δήλωσε πεπεισμένη πως ο Σαξώνης λέει ψέμματα.

Η μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης δήλωσε πως στη θέση του Γκαϊδατζή, θα μπορούσε να βρίσκεται η ίδια. “Ο Θεός με φώτισε και δεν πήρα τη θέση! Είχα λόγους υγείας και σκεφτόμουν να συνταξιοδοτηθώ” είπε. Σχετικά με τον κατηγορούμενο πρώην διευθυντή, κ. Γκαϊδατζή, η μάρτυρας ήταν κατηγορηματική: “Μόνο με ένα τηλεφώνημα που του έγινε από το ΤΥΔΚΥ έκανε όλα όσα δεν έκαναν τόσα χρόνια οι Ορκωτοί Ελεγκτές, το Ελεγκτικό Συνέδριο, που είχε 2-3 μήνες τον φάκελο του Σαξώνη και δεν βρήκε τίποτα, αυτό που δεν έκανε η Εφορία”.

Σχετικά με τα πλαστά παραστατικά η μάρτυρας δήλωσε πως στο τέλος του έτους που γινόταν ο έλεγχος δεν διέκριναν τα πλαστά, ακόμα και εκείνα διαφορετικού χρώματος αφού “το μάτι έπεφτε” όπως είπε, μόνο στο ποσό.

Όταν ξέσπασε η υπόθεση η ίδια δήλωσε πως πανικοβλήθηκε. “Ο Σαξώνης είχε πρόσβαση στο αρχείο και υπεύθυνη ήμουν  εγώ” είπε. Η μάρτυρας περιέγραψε μια χαοτική κατάσταση στις οικονομικές υπηρεσίες η οποία όμως ήταν η ίδια από τη δεκαετία του ΄80 που προσελήφθη η ίδια στο Δήμο. “Φτάσαμε να έχουμε αρχείο στους διαδρόμους!” είπε.

“Λυπάμαι για τον Παναγιώτη, που όταν ήταν άρρωστος τον επισκέφθηκα, μαζί κλαίγαμε τις μάνες μας που πέθαναν με εννιά μέρες διαφορά από την ίδια αρρώστια. Ήταν τακτικότατος και μεθοδικός. Χαιρόμασταν για τις επιτυχίες του στις άλλες δραστηριότητές. Έπεσα από τα σύννεφα! Δεν δίστασε μέχρι και το παιδί του Γκαϊδατζή να χρησιμοποιήσει, λέγοντας πως το 1999-2000 του δάνεισε χρήματα για να κάνει εξωδσωματική. Το παιδί του Γκαϊδατζή γεννήθηκε το 1997!” είπε για τον Παναγιώτη Σαξώνη.

Για την πρωτόδικη απόφαση με την οποία η ίδια αθωώθηκε είπε: “Είχα κηδεία σπίτι μου. Γιατί πήγαν φυλακή ισόβια αθώοι άνθρωποι. Γιατί καταδικάστηκαν οι διευθυντές μου, ο ένας δέκα κι ο άλλος 15 χρόνια ενώ ήταν αθώοι. Ποιο θα είναι το ηθικό δίδαγμα για το παιδί του Γκαϊδατζή; Ότι ο πατέρας του πήγε φυλακή επειδή αποκάλυψε την υπεξαίρεση; Να βλέπει να κλέβουν και να μη μιλάει γιατί ο πατέρας του σταυρώθηκε;”

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ