Δίκτυο διακίνησης και κράτησης μεταναστών στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας  Β. Ελλάδας  - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Δίκτυο διακίνησης και κράτησης μεταναστών στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας  Β. Ελλάδας 

Δίκτυο διακίνησης και κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταλειμμένα οικήματα σε Θεσσαλονίκη και Πιερία εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας. Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις νομούς συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ βρέθηκαν 22 μετανάστες που είχαν εισέλθει από τον Έβρο.

Το κύκλωμα κανόνιζε τη διακίνηση των προσφύγων από την τουρκική πλευρά του Έβρου, αντί του ποσού των 2.500 ευρώ το άτομο. Μέλη του παραλάμβαναν τους διακινούμενους με οχήματα και τους μετέφεραν σε Θεσσαλονίκη και Πιερία. Οι «ράμπο» της οικονομικής αστυνομίας ακολουθώντας το δρόμο του χρήματος εντόπισαν τα ίχνη και «μπλόκαραν» τις επικοινωνίες των μελών του κυκλώματος, διαπιστώνοντας ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο οργάνωσαν επιπλέον τρεις περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών που οδηγήθηκαν σε εγκαταλειμμένα οικήματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκομένων και με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καβάλας, οι διακινούμενοι έμεναν στα οικήματα, μέχρις ότου ξεπληρώσουν συγγενείς τους το κόστος της διακίνησης.

Ιθύνων νους κατηγορείται ότι είναι Έλληνας από τη Λάρισα, ο οποίος ανέπτυξε επαφές με μέλη των κυκλωμάτων διακίνησης και ξεκίνησε να οργανώνει σε συνεργασία με έναν ακόμη αλλοδαπό που αναζητείται, διακινήσεις αλλοδαπών. Οι τρεις Έλληνες συλληφθέντες έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν στον ανακριτή.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ