Δημοψήφισμα για… Μαδουρ-exit! - Karfitsa.gr
Διεθνή

Δημοψήφισμα για… Μαδουρ-exit!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα...

Νικολάς Μαδούρο

Ανακλητικό δημοψήφισμα εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σχεδιάζει  η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, καθώς υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών.

«Ο ελάχιστος αναγκαίος αριθμός υπογραφών ξεπεράστηκε καθαρά» ανακοίνωσε ο Βισέντε Μπέλο, συντονιστής του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού «Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να επικυρωθούν οι υπογραφές τους, με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.Ο Ενρίκε Καπρίλες, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι ως την Παρασκευή σ’ όλη τη Βενεζουέλα επικυρώθηκαν οι υπογραφές 409.313 ανθρώπων, ενώ ο απαιτούμενος αριθμός ήταν μόλις 200.000.

Πλέον, η αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.«Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας είναι ο Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο θα ανακαλέσουμε φέτος», επισήμανε ο Καπρίλες. «Αποστολή επετεύχθη, αγαπημένη Βενεζουέλα» συμπλήρωσε, με ενθουσιώδη τρόπο. paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ