Διοργανωτές συναυλιών: Απαγορευτική η πληρότητα του 50% – Ακυρώνονται συναυλίες - Karfitsa.gr
ART News Slider Κοινωνία

Διοργανωτές συναυλιών: Απαγορευτική η πληρότητα του 50% – Ακυρώνονται συναυλίες

Μη βιώσιμες καθίστανται οι ιδιωτικές παραγωγές συναυλιών ενόψει του καλοκαιριού, λόγω της πληρότητας του 50% στους ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους. Οι διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων δηλώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα από την κυβερνητική απόφαση και ζητούν αναθεώρησή της, καθώς και στήριξη του κλάδου.

“Αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα. Περιμέναμε μια χωρητικότητα τουλάχιστον αντίστοιχη με την περσινή διότι και ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει και ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με τα self tests” σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100 με τη Βάσω Λυκουρίνου, η Κατερίνα Σταματάκη πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

“Κι εμείς και οι καλλιτέχνες δουλεύουμε πλέον και για ψυχολογικούς λόγους”, σημείωσε η κ. Σταματάκη και ζήτησε άμεση αύξηση της πληρότητας στο 75% καθώς και να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα λειτουργήσουν οι συναυλιακοί χώροι.

Σε ότι αφορά την οικονομική στήριξη των ανθρώπων του θεάματος, η κ. Σταματάκη σημείωσε ότι η επιδότηση κενών θέσεων και εισιτηρίου θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση, σημειώνοντας: “Αυτό που κυρίως θα βοηθούσε θα ήταν να μπούμε κάτω από την ομπρέλα του Υπ. Ανάπτυξης. Να μπορέσουμε είτε να πάρουμε κεφάλαια κίνησης για επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεών μας, είτε κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΠΑ, όπως ο τουρισμός και η εστίαση”.

Δείτε όλα όσα είπε:

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ