Δίχτυ ασφαλείας στις καταθέσεις για να αποφευχθεί το κούρεμα! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Δίχτυ ασφαλείας στις καταθέσεις για να αποφευχθεί το κούρεμα!

O Στουρνάρας φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος...

trapezeskleistes

Έως το τέλος του έτους σχεδιάζει η Τράπεζα της Ελλάδος να έχει πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα με τα τεστ αντοχής (stress tests) και να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Με βάση τον σχεδιασμό της κεντρικής τράπεζας και της ενιαίας ευρωπαϊκής εποπτικής αρχής SSM, δεν προβλέπεται η προσφυγή στα χρήματα των καταθετών (bail in) για τη διάσωση των τραπεζών.

Κορυφαία στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμαναν στην εφημερίδα ότι με τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία για την κεφαλαιακή ενίσχυση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εξασφαλισμένες.

Δεδομένου ότι το νέο ευρωπαϊκό καθεστώς για τη διάσωση των τραπεζών – που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή – προβλέπει ότι η συμμετοχή των καταθέσεων με υπόλοιπα άνω των 100.000 ευρώ στη διάσωση τραπεζών ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016, ο διοικητής της ΤτΕ πιέζει προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης έως το τέλος του έτους.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πείσει τους ευρωπαίους συναδέλφους του ότι η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος και δεν μπορεί να εφαρμοστεί το «κούρεμα» των καταθέσεων για τη διάσωση των τραπεζών.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ