Δωρεάν εξετάσεις στο... Πόρτο Καρράς - Karfitsa.gr
Υγεία

Δωρεάν εξετάσεις στο… Πόρτο Καρράς

Επιστήμονες σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα...

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Φωτο Σάββας Αυγητίδης – karfitsa.gr

Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ) διοργανώνει την 22η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα: Αρτηριακή υπέρταση, Σακχαρώδης διαβήτης & Μεταβολικό σύνδρομο, ως παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί 15-16 Μαΐου 2015 στο Ξενοδοχείο Porto Carras στην Χαλκιδική.

Με τη διοργάνωση της 22ης Επιστημονικής Διημερίδας η ΕΑΒΕ Θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς υγείας (ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, επιστήμονες υγείας κ.α) για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της αθηροσκλήρωσης και παράλληλα θα προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, εμπειρία και κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών.

Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν εισηγήσεις με πρακτικό ενδιαφέρον που συνδυάζουν την επιστημονική σύγχρονη γνώση με την πρακτική καθημερινή εφαρμογή.

Παράλληλα, στo πλαίσιo της κοινωνικής δράσης της ΕΑΒΕ και σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας, πραγματοποιεί εκδήλωση για τους κατοίκους της περιοχής με θέμα «Προστάτευσε την καρδιά σου», αναφορικά με την προληπτική αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων γενικότερα. Tην Κυριακή 17/05/2015 ομάδα γιατρών, αποτελούμενη από παθολόγο, καρδιολόγο, διαβητολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο και οδοντίατρο, θα εξετάζουν όσους θα προσέρχονται.

Συγχρόνως θα πραγματοποιούνται μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και θα προσδιορίζονται με δακτυλοκέντηση (μέθοδο ξηρής χημείας) το σάκχαρο και η χοληστερίνη, με σύγχρονο προσδιορισμό της 10/ετούς επικινδυνότητας για καρδιαγγειακή νόσο.

Ακόμη, διατροφολόγος θα προσδιορίζει το βάρος, το σωματικό λίπος και το Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI).Ώρες προσέλευσης για το κοινό: 10.00-13.00

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ