Δόση 24 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η κυβέρνηση - Karfitsa.gr
Οικονομία

Δόση 24 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η κυβέρνηση

Η πρώτη δόση των 24,36 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για να ...

maximouΗ Ελλάδα ενδεχομένως να ζητήσει 24 δισ. ευρώ στην πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης από τους πιστωτές τον Αύγουστο για να ενισχύσει τις τράπεζες και να αποπληρώσει τα δάνεια προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Αθήνα είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει έως 86 δισ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας. Αυτό θα είναι το τρίτο πακέτο διάσωσης από το 2010, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, οι ελληνικές αρχές περιμένουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες με τους πιστωτές μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η πρώτη δόση των 24,36 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για να διοχετευτούν 10 δισ. ευρώ σαν μια αρχικά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 7,16 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ενός έκτακτου δανείου-γέφυρας, 3,2 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες πληρωμές, αναφέρει η Αυγή.

Έχει υπολογιστεί ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν έως 25 δισ. ευρώ σε κεφάλαια ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι ανάγκες τους αυξήθηκαν από τις εκροές καταθέσεων όταν απειλήθηκε η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη εν μέσω του αδιεξόδου με τους πιστωτές, αναφέρει το Reuters.

Εάν οι συνομιλίες δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως, οι ευρωπαϊκές αρχές ενδεχομένως να πρέπει να διαθέσουν περαιτέρω προσωρινή χρηματοδότηση όπως έκαναν και με το δάνειο-γέφυρα του Ιουλίου, αν και η Αυγή αναφέρει ότι αυτή η πιθανότητα δεν έχει συζητηθεί με τους πιστωτές.

capital.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ