Δυσαρέσκεια εμπόρων για τις τριετείς μισθώσεις - Karfitsa.gr
Οικονομία

Δυσαρέσκεια εμπόρων για τις τριετείς μισθώσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη

polukatasthma

Δυσαρέσκεια για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να μειώσει σε τριετή τη διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Όπως αναφέρει, «η τριετία μπορεί να είναι μια μέση λύση μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αλλά δεν μας δικαιώνει».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξηγεί ότι αυτή η εξέλιξη «δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο της χώρας μας η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια». «Ως εκ τούτου», συνεχίζει, «θα έπρεπε αυτός ο χρόνος να υπερκαλύπτεται και να προστατεύει τον συνεπή επιχειρηματία».

«Προσπαθήσαμε με πολλά επιχειρήματα να αποδείξουμε ότι η πρότασή μας για 6 χρόνια αντί της πλήρους κατάργησης θα ήταν μία γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας, των παλαιών μισθώσεων, αλλά μάταια», συμπληρώνει.

Ο κ. Κορκίδης γνωστοποιεί τέλος πως η ΕΣΕΕ προτίθεται να δημιουργήσει υπηρεσία φιλικού διακανονισμού χρησιμοποιώντας το θεσμό της Διαμεσολάβησης και να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να υλοποιήσει παλαιότερη πρότασή της για την ενίσχυση των επιτροπών της Περιφέρειας που θα επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ