«Δυστυχώς δε φαίνεται να έχουμε σημεία επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Δυστυχώς δε φαίνεται να έχουμε σημεία επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα εφόδια να ηγεμονεύσει στο χώρο της κεντροδεξιάς»

Αυγενάκης

Στις οργανωτικές αλλαγές που σχεδιάζονται στη Νέα Δημοκρατία, την στρατηγική προσέγγιση του κεντρώου χώρου, αλλά και τις εξελίξεις γενικότερα στη χώρα και την παράταξη, σχολίασε ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε σημερινή συνέντευξή του στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σαχίνη στο Ράδιο 98.4, Ηρακλείου.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που γυρίζει η Νέα Δημοκρατία με τον νέο πρόεδρο της αναφέροντας: “Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν περιθώρια για εγωισμούς και πείσματα όταν οι εξελίξεις για τη χώρα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Η Νέα Δημοκρατία προσθέτει δυνάμεις και με το ρόλο που μου ανέθεσε η σημερινή ηγεσία, αυτό υπηρετώ, διότι προέχει η Χώρα πρωτίστως και η Νέα Δημοκρατία.”

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Είναι λάθος να τοποθετούμαστε υπέρ του ότι η Νέα Δημοκρατία θα επανέλθει άμεσα στην εξουσία. Δεν πρέπει αυτό να γίνεται αυτοσκοπός. Αντίθετα, ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά το διάστημα της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας, εξέθεσε με σαφήνεια τη στρατηγική του, τις θέσεις του, τις προτάσεις του για την παράταξη και τη Χώρα. Όλα αυτά, πρέπει να γίνουν κτήμα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, της κοινοβουλευτικής ομάδας και γενικότερα όλης της παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει δομή προς μια πιο σύγχρονη και ευρωπαϊκή, με ένα λόγο κατανοητό, μετριοπαθή και μεταρρυθμιστικό. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στο λαϊκισμό”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Δυστυχώς δε φαίνεται να έχουμε σημεία επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατρακυλά τη χώρα στο βούρκο της αναξιοπιστίας, αλλά από την άλλη, όπου συμφωνούμε θα στηρίζουμε χωρίς ανταλλάγματα και όπου διαφωνούμε θα υποβάλλουμε την πρότασή μας. Οι πολίτες δεν αντέχουν μία ακόμη εξαπάτηση. Σύντομα η Ν.Δ. θα καταθέσει την πρότασή της για το Ασφαλιστικό”.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης είπε: “Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δε θα γίνει σε ενάμισι μήνα. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και θα προχωρήσουμε το συντομότερο σε τακτικό συνέδριο, καλά οργανωμένο, που θα αποτελέσει σταθμό για την παράταξή μας”.

“Πρέπει να εκσυγχρονισθεί η δομή του κόμματος, να μειωθεί ο όγκος του και να εναρμονιστεί στις σύγχρονες ανάγκες. Από εκεί και πέρα τα οικονομικά του κόμματος θα ρυθμιστούν με διαφάνεια, και η χρηματοδότηση από ιδιώτες και η τακτοποίηση των οφειλών”

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα εφόδια να ηγεμονεύσει στο χώρο της κεντροδεξιάς και το σίγουρο είναι πως η μονοκρατορία Τσίπρα επί ένα χρόνο, κάπου εδώ τερματίζεται”.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ