"Έφυγε" ο αρχιτέκτονας που άλλαξε την όψη της πρωτεύουσας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Έφυγε” ο αρχιτέκτονας που άλλαξε την όψη της πρωτεύουσας

Ενέπνευσε την Αθήνα να γεμίσει τις ταράτσες της με πράσινο

Δεν άλλαξε μόνο την όψη της πρωτεύουσας αλλά έβαλε το χεράκι του για την αναμόρφωση πολλών κτιρίων από τη Μύκονο έως τη Λήμνο

F5D3DDB381B0C731187A818F224C6027

Απεβίωσε ο γνωστός αρχιτέκτονας που άλλαξε την όψη της Αθήνας, Ηλίας Μπαρμπαλιάς. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες αρχιτέκτονες. Με όραμα, πείσμα, επιμονή και ένα μοναδικό χάρισμα να βλέπει μπροστά.

Το 1971 ήταν γι’ αυτόν σημαδιακή χρονιά, καθώς γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του. Μπουμπού Μπαρμπαλιά, ενώ προχώρησε και στην ίδρυση της εταιρείας που θα τον εκτόξευε στο πάνθεον των γνωστότερων αρχιτεκτόνων της χώρας μας. Ήταν ο εμπνευστής της άποψης ότι η Αθήνα για να ανασάνει πρέπει να γεμίσει τις ταράτσες της με πράσινο. Κάτι που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από πολλούς.

Δεν άλλαξε μόνο την όψη της πρωτεύουσας αλλά έβαλε το χεράκι του για την αναμόρφωση πολλών κτιρίων από τη Μύκονο έως τη Λήμνο. Στην Αθήνα το πιο διάσημο ίσως έργο του Ηλία Μπαρμπαλιά, είναι το Instituto Cervantes, στη Μητροπόλεως.

Στέγη του έρωτά του με τη σύζυγό του ήταν το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.Ένα σπίτι πραγματικό μουσείο με σπάνια έργα τέχνης.

Η ατομική κατασκευαστική επιχείρηση «Ηλίας Γ. Μπαρμπαλιάς – Κτίρια Ειδικών Κατασκευών» ιδρύθηκε το 1971 από τον οικονομολόγο Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά, απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών (1963) και της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής Αθηνών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ