Είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες; - Karfitsa.gr
Οικονομία

Είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες;

Τι απαντά ο Γιάννης Στουρνάρας...

stournaras

Tη διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως εξασφαλισμένες καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει αποσοβηθεί πλέον ο κίνδυνος κουρέματος, παρείχε σήμερα, Τρίτη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς θα χρειαστούν 5,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για να ολοκληρώσουν την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Η Alpha Bank και η Eurobank έχουν ήδη καταφέρει να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες. «Οι άλλες δύο [Εθνική και Πειραιώς] έχουν υπερκαλύψει τις ανάγκες που προβλέπει το βασικό σενάριο και θα χρειαστούν 5,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του Ιουλίου για ανάγκη χρηματοδότησης των τραπεζών από το ελληνικό Δημόσιο, κάτι που θα επέφερε αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 25 δισ. ευρώ.

Πηγή:in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ