«Είπα ότι «λιάζονται και εξαφανίζονται», δεν είπα ότι… εγκληματούσαν!» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Είπα ότι «λιάζονται και εξαφανίζονται», δεν είπα ότι… εγκληματούσαν!»

H κ.Χριστοφιλοπούλου νιώθει «αδικημένη» για το έργο της...

tasia-1

Για την «αδικία» που νιώθει για το έργο της, για τις λέξεις «λιάζονται» και «εξαφανίζονται» που είχε χρησιμοποιήσει για τους μετανάστες στην Ομόνοια αλλά και για τις μετεκλογικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοφιλοπούλου.

Η ίδια μίλησε για άδικη επίθεση σε βάρος της λέγοντας ότι «έχουν συμπυκνώσει όλο μου το έργο σε δυο λέξεις «λιάζονται και εξαφανίζονται» . Τα είπα δεν το αρνούμαι για την Ομόνοια αλλά τι είπα; Εγκληματούσαν; Μας έπαιρναν τον αέρα που αναπνέουμε; Επειδή δε γίνεται σοβαρή συζήτηση στη χώρα για σοβαρά ζητήματα δέχθηκα άδικη επίθεση και το έργο μου συμπυκνώθηκε εκεί».
Η τέως αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι «το καλοκαίρι δεν υπήρχε ούτε ένα εισιτήριο για τους πρόσφυγες και μισθώθηκε το Βενιζέλος».
«Η Αμυγδαλέζα είναι χώρος κράτησης, δεν επιτρέπεται να κρατούνται πρόσφυγες. Ο Ελαιώνας είναι χώρος ανοικτής φιλοξενίας και εκεί είναι ελεύθεροι. Στην Αμυγδαλέζα ήταν φρουρούμενοι για αόριστο χρόνο. Δεν έχουν καμία ομοιότητα αυτά. Όλο το πρόβλημα είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ για την ταυτοποίηση. Δεν μπορείς να φτιάξεις δομές γιατί θα μονιμοποιήσεις το φαινόμενο στα νησιά», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τις μετεκογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: «Πρέπει να συζητάμε για το όφελος ποιου πρέπει να γίνονται οι συνεργασίες. Η συζήτηση είναι λάθος. Να αποδείξουμε και επί μνημονίου να έχουμε Δημοκρατία, το στοίχημα μας, τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ανηλεές κυνηγητό να επιβληθεί ο κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να κυβερνήσει με τέτοιο τρόπο».
Eπίσης, εκτίμησε ότι «δε διαβλέπω να υπάρχουν τέτοια κόμματα, τα κόμματα θέλουν πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοδύναμος δεν θα πάει σε συμμαχία άνευ όρων. Αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει για να πνίξει την κοινωνία».
«Δεν θέλει η κοινωνία μνημόνια και θα επιβραβεύσει ένα κόμμα που μέχρι το τέλος αντιστάθηκε να μην υπογράψει ένα μνημόνιο και άνοιξε ανεπιστρεπτί το θέμα της λιτότητας στην Ευρώπη. Οι κοινωνικές δυνάμεις ευελπιστούν να μην υπάρχει αυτή η σκληρότητα των προηγούμενων χρόνων στην εφαρμογή του μνημονίου», κατέληξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ