Διοργάνωση διαδραστικής παράστασης για τους άστεγους από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Διαδραστική – περιπατητική παράσταση στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το δίκτυο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Urban Spacies Θεσσαλονίκης με θέμα την αστεγία.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων σχετικά με την Covid 19 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει χαρακτηριστικά: “

“Η καμπάνια για την προστασία των πολιτών την περίοδο της πανδημίας, ανέδειξε για άλλη μία φορά τον αποκλεισμό που βιώνουν συνάνθρωποί μας που στερούνται την κατοικία ή διαμένουν σε επισφαλείς συνθήκες. Μια σειρά από δικαιώματα όπως αυτό στην στέγη, την υγεία, την ασφάλεια και γενικότερα σε μια αξιοπρεπή ζωή τίθενται επί τάπητος και η ίση πρόσβαση σε αυτά αναγκαία συνθήκη κοινωνικής δικαιοσύνης. Η αστεγία στην πόλη μας υπάρχει, ο δρόμος ως ο κατεξοχήν δημόσιος χώρος αποκαλύπτει το φαινόμενο. Πόσο όμως η ορατότητά του γίνεται εφικτή στα μάτια όλων μας”;

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε εννέα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και μας προσκαλεί να μοιραστούμε με όλους τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες με βιωματικό τρόπο τα θέματα της αστεγίας αλλά και τις προκαταλήψεις γύρω από αυτήν. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021, στη
Δαγκλή και Τσόπελα στις 12:00.

Το “MSF Urban Spaces” είναι μια διεθνής πρωτοβουλία κινητοποίησης ομάδων και οργανώσεων βάσης, η οποία ξεκίνησε από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και έχει ως στόχο να συνδέσει πολίτες από όλον τον κόσμο σε δράσεις αλληλεγγύης. Να σημειωθεί ότι η παράστασηείναι αφιερωμένη στη μνήμη της Κατερίνας Χοχλάκη, κοινωνικής λειτουργού.