, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

Flea Market και χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο ΑΠΘ

Με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου, δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ, η Αίθουσα Τελετών και το κτίριο Διοίκησης, αλλάζουν όψη και θα «ντυθούν» με ειδικό φωτισμό ο οποίος θα είναι ορατός από το κέντρο της πόλης. Δέσμες φωτός διαφόρων χρωμάτων θα εναλλάσσονται και ρομποτικά συστήματα προβολέων θα προσδίδουν εορταστική διάθεση.

Αύριο, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.30, στον αύλειο χώρο της Αίθουσας Τελετών, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, θα φωταγωγήσει τα δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΑΠΘ, στολισμένο με 10.000 λαμπάκια.

Flea Market στο ΑΠΘ

42 φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες θα συμμετέχουν στην ανοιχτή αγορά Flea Market η οποία θα λειτουργήσει στον αύλειο χώρο της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ, από την Τετάρτη 8 έως και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 12:00 με 20:00.

Αντικείμενα χειροποίητα και μεταχειρισμένα όπως κοσμήματα, τσάντες, βιβλία, διακοσμητικά, ρούχα, υποδήματα, έπιπλα, ορυκτά και πετρώματα, διάφορα αντικείμενα που παράγονται από φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες, θα μπορέσουν να βρουν όσοι επισκεφθούν την υπαίθρια ανοιχτή αγορά στο ΑΠΘ.

Δύο φοιτητικές μπάντες του ΑΠΘ, οι «Beaming Quavers» και οι «Χωρίς όνομα », με ποπ, έντεχνα ελληνικά και χριστουγεννιάτικες επιτυχίες θα κλείσουν με συναυλία το 2ο Flea market ΑΠΘ Christmas edition, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19.00.

Όλες οι δράσεις διοργανώνονται από το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων ΑΠΘ.

Οι φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στο Flea Market είναι οι: Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT), fae.brokolo, United Nations Society – Aristotle University of Thessaloniki, IAAS Greece, ikonic jewelleries & ikonic thriftin’, Vintavantage, AUTH S.E.G. Student Chapter, Mariartifact, REVMA (Roma Educational Vocational Maintainable Assistance), ΦΥΛ.ΙΣ. ΑΠΘ, IEEE, Aurora accessories, Dimart, ΚΙΛΕΧΩ, FKS, ReAcTiON, UNann, THRIFTERS IN SKG, Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ, HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee, IAESTE, AIESEC in AUTH, Γίνε η Διαφορά, Bio AUTh Team – B.A.T, BEST Thessaloniki, Λε.Βι.Α, Pielle’s collection, Ratartcat, EESTEC LC Thessaloniki, Inka’s Charms, Micromacrame, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης κ.ά.