14:42, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

Η Karfitsa σας ξεναγεί στην Art Thessaloniki

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την τέχνη μαζί με 400 καλλιτέχνες στην Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair. Στην 5η Art Thessaloniki συμμετέχουν 29 γκαλερί από επτά χώρες και φιλοξενούνται 20 παράλληλα project.

Όλοι οι καλλιτέχνες δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και εύχονται να διοργανώνονται περισσότερες δράσεις αναφορικά με την τέχνη, καθώς η Αrt Thessaloniki αποτελεί έναν πολύ σημαντικό φορέα εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι, λοιπόν, δεν καταφέρατε να επισκεφτείτε την Art Thessaloniki, η Karfitsa επέλεξε τα 10 καλύτερα stands και σας ξεναγεί σε αυτά.

Stand 36: Epimoni Techni

Ειρήνη Λαζαρίδου: «Ο κ.  Παντελής Τσάτσης πρωτοπορεί στη Θεσσαλονίκη με την Art και της δίνει μία καλλιτεχνική πνοή, που η Θεσσαλονίκη την έχει ανάγκη, καθώς αποκτά μία αίγλη. Το έργο μου λέγεται “Ismene’s Dream” και σε αυτό τον καμβά πρωταγωνιστεί η Ισμήνη και ο Θεός έρωτας, που έχει μεταμορφωθεί σε μπλε πάνθηρα».

Εμπνεύστρια της «Επίμονη Τέχνη» είναι η εικαστικός, Χρύσα Μπαρζόκα.

Stand 38: Αυτοπροσωπογραφία – SKETBE Thessaloniki

Δαυΐδ Παναγιωτίδης: «Κάθε καλλιτέχνης από τη δική του σκοπιά έχει ετοιμάσει ένα θέμα με βάση την αυτοπροσωπογραφία. Ασχολούμαι με τα ψηφιδωτά και για μένα η επιλογή του κεραμικού ψηφιδωτού σαν μέσο έκφρασης δεν είναι τυχαία».

Stand 34: THE CELL, ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

Μαρία Παπατζέλου: «Το συλλογικό αυτό project βασίζεται στην ιδέα της κυψελικής δομής και του κυττάρου. Αυτός είναι ο συνδετικός κρίκος και το πολύγωνο, που είναι το ίδιο για όλους και πάνω σε αυτό ο καθένας μπορούσε ελεύθερα να διαχειριστεί το θέμα όπως ήθελε. Η Art Thessaloniki είναι μία γιορτή για την πόλη μας».

Stand 40: MATAROA AWARDS

Γιάννης Αναστασίου: «Η σειρά μου ονομάζεται “Τριχοτόμηση του 21ου Αιώνα” και η δουλειά μου κινείται στα πλαίσια και της παραδοσιακής χαρακτικής, αλλά και σε πιο πειραματικά επίπεδα».

Stand 13: Manos Art Gallery

Μάνος Ιωαννίδης: «Κάνω πορτρέτα, που ανήκουν στην κατηγορία του γερμανικού εξπρεσιονισμού και του αυθόρμητου ρεαλισμού. Αυτό είναι και το στυλ, που έχουν τα πορτρέτα μου. Έχω δημιουργήσει τέσσερις ομάδες με καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικούς και τον καθημερινό κόσμο».

Stand 22: Lola Nikolaou Art Gallery

Παρουσιάζονται τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών, του Γιώργου Λαζόγκα, Γιώργου Λάππα, της Αφροδίτης Λίτη και Wolfgang Stiller. Εκτός των έργων ζωγραφικής παρουσιάζονται και γλυπτά.

Stand 15: “COMMUNICATION”, S/D Gallery

Σταύρος Δίτσιος: «Ήθελα να δείξω ότι η Επικοινωνία μεταμορφώνεται, με σύμβολα, σε ψηφιακές μορφές. Οδηγούμαστε, δηλαδή, σε μία εικονική πραγματικότητα.
Η Art Thessaloniki είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και η S/D Gallery φιλοξενεί και το ξυλόγλυπτο έργο του Στέλιου Ρόκκου».

Stand 04: Chili art gallery

Πάρης Καπράλος: «Πρόκειται για μία Αθηναϊκή Gallery με τα έργα 15 καλλιτεχνών εστιάζοντας στη ζωγραφική. Υπάρχει και ένα ειδικό project γλυπτικής με καλλιγραφία μαζί. Αναφορικά με την Art Thessaloniki πρέπει να αναδεικνύονται καλλιτέχνες, που μπορούν να συνομιλήσουν με το ευρύτερο κοινό, και όχι απλά η τέχνη να απευθύνεται μόνο σε ειδικούς».

Stand 12: Armos Gallery, Serres

Βασίλης Βαφειάδης: «Είναι πολύ σημαντικό για τη γκαλερί μας να επικοινωνήσει τα έργα των καλλιτεχνών και να δοθεί η ευκαιρία στους ίδιους τους καλλιτέχνες να γνωρίσουν στην Art Thessaloniki τις δουλειές και άλλων καλλιτεχνών».

Stand 26: ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΣΑ, «Η ελευθερία του σώματος»

Λένα Αρκουμάνη: «Η γκαλερί μας πραγματεύεται την ελευθερία του σώματος, κάτι το οποίο φαίνεται και από τα γλυπτά και από τους πίνακες της Μαρίας Μαραγκουδάκη και του Δημήτρη Κρέτση.
Η Art Thessaloniki είναι μία γιορτή, που δίνει συναίσθημα, κάτι το οποίο χρειάζεται η τέχνη και αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία για όλους τους καλλιτέχνες να προβληθούν».