Έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα αποφάσισε το Βελγικό δικαστήριο - Karfitsa.gr
Πολιτική

Έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα αποφάσισε το Βελγικό δικαστήριο

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών», Αθήνα, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Γιάννης Λαγός πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα, όπως αποφάσισε σήμερα το ολλανδόφωνο Πρωτοδικείο των Βρυξελλών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει προθεσμία για έφεση έως τη Δευτέρα. Αν δεν εφεσιβάλει την απόφαση αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας σε περίπου 7-10 ημέρες.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι “εκτελέσιμο” και επισημαίνει ότι “για προφανείς λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί”.

Ο Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες, στις 27 Απριλίου, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020. Έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η σύλληψή του

Ο ευρωβουλευτής συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του, στο Άουντεργκεμ, μόλις οκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο των Βρυξελλών, στις 27 Απριλίου. Τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας συνοδευόμενος από δύο συναδέλφους του. Μόλις ο αστυνομικός ταυτοποίησε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Λαγό του ζήτησε να τους ακολουθήσει και εκείνος δεν αντιστάθηκε.

Οι πληροφορίες λένε ότι χρειάστηκε να κατέβει από το σπίτι και η σύντροφος του Γιάννη Λαγού για να κάνει τη διερμηνεία μεταξύ των αστυνομικών και του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Της σύλληψής του είχε προηγηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αρθεί η ασυλία του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ