Εξαπλώνεται γρηγορότερα απ' ότι θεραπεύεται ο ιός Έμπολα - Karfitsa.gr
Διεθνή

Εξαπλώνεται γρηγορότερα απ’ ότι θεραπεύεται ο ιός Έμπολα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν έκκληση για άμεση κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας

1

Έκκληση για άμεση κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τον ιο Έμπολα «εάν θέλουμε να περιορίσουμε αυτήν την επιδημία» απηύθυνε η διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μετά από 10ημερη επίσκεψη στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

 

Η Τζόαν Λιου προειδοποίησε, δε, ότι ο ιος «εξαπλώνεται και (η κατάσταση) επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ικανότητά μας να τον αντιμετωπίσουμε».

 

Υποστήριξε ότι υπάρχει «πλήρης ανεπάρκεια των υποδομών» προσθέτοντας ότι «εάν δεν σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Λιβερία, δεν θα σταθεροποιήσουμε ποτέ την περιοχή».

 

«Και δεν πρόκειται παρά για την κορυφή του παγόβουνου» συμπλήρωσε.

 

«Μια μεσοπρόθεσμη δέσμευση είναι απαραίτητη, εμείς μιλάμε για πολλούς μήνες, τουλάχιστον για 6 μήνες, και εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη» διαβεβαίωσε η διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

 

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Πρέπει να χαράξουμε μια νέα στρατηγική, ο Έμπολα δεν περιορίζεται μόνο σε κάποια χωριά, εξαπλώνεται σε μια πόλη 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, τη Μονρόβια» εξήγησε η ίδια.

 

Η αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση επικρατεί ένα «κλίμα γενικευμένου φόβου, όπως σε εποχές πολέμου» στην πληγείσα περιοχή στα σύνορα της Γουϊνέας, Σιέρα Λεόνε και Λιβερίας.

 

«Ο φόβος δεν είναι η καλύτερη αντιμετώπιση» τόνισε.

 

«Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη αυτή τη στιγμή τα κέντρα υγείας. Οι ικανότητες να παρακολουθήσουν τις επαφές των ασθενών είναι ανεπαρκείς» δήλωσε.

 

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Καϊλάχουν, στη Σιέρα Λεόνε όπου χρειάστηκε να παρακολουθήσουν 2000 ανθρώπους που ήλθαν σε επαφή με ασθενείς του Έμπολα καθώς το προσωπικό δεν επαρκούσε παρά να παρακολουθήσει 250.

 

Εντωμεταξύ τη διατροφική στήριξη 1 εκατομμυρίου ανθρώπων σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουϊνέα ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (PAM) προκειμένου να αποτρέψει μία επισιτιστική κρίση στις χώρες που πλήττονται από τον ιό Έμπολα ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό γραφείο του Προγράμματος στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

 

«Έπειτα από αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, θα προσφέρουμε βοήθεια σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις ζώνες υγειονομικού ελέγχου στις 3 πληγείσες χώρες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου του προγράμματος Φαμπιέν Πομπεϊ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ