Εξελέγη γυναίκα στο δημοτικό συμβούλιο της Μέκκας! - Karfitsa.gr
Διεθνή

Εξελέγη γυναίκα στο δημοτικό συμβούλιο της Μέκκας!

Ιστορικές στιγμές στη Σαουδική Αραβία...

saoudiki arabia

Iστορική μέρα ήταν η χθεσινή για τη Σαουδική Αραβία, αφού έλαβαν χώρα οι πρώτες δημοτικές εκλογές στην ιστορία βασιλείου στις οποίες μπορούσαν να συμμετέχουν γυναίκες ως ψηφοφόροι αλλά και ως υποψήφιες.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών, μία από αυτές τις γυναίκες υποψήφιες, η Σάλμα Μπιντ Χιζάμπ Αλ Οτέιμπι, εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο της Μέκκας στη Σαουδική Αραβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χθεσινές εκλογές δήλωσαν υποψηφιότητα 979 γυναίκες, ενώ 130.637 δηλώθηκαν για να ψηφίσουν, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Ο αριθμός των ανδρών υποψηφίων φτάνει τους 5.938. Οι μισοί αξιωματούχοι θα αναδειχθούν από τις εκλογές ενώ οι άλλοι μισοί θα επιλεγούν από τον βασιλιά.

Αν και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη στη Σαουδική Αραβία επιβάλλεται να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους, να μην οδηγούν και να συνοδεύονται από άνδρα όταν ταξιδεύουν ή ακόμη και όταν πηγαίνουν στο σχολείο.

Πηγή:protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ