Έξω φρενών ο Σαμαράς με τους Βρετανούς! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Έξω φρενών ο Σαμαράς με τους Βρετανούς!

Επειδή δάνεισαν τα γλυπτά του Παρθενώνα στους Ρώσους

samaras

Την έντονη οργή του για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, δήλωση του κ. Σαμαρά αναφέρει: «Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να “δανείσει” ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη».

«Το τελευταίο μέχρι σήμερα βρετανικό δόγμα περί “αμετακίνητων” γλυπτών του Παρθενώνα  παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο “επιχείρημά” τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει» αναφέρει ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

«Ο Παρθενώνας και τα γλυπτά του υπήρξαν αντικείμενο λεηλασίας. Η αξία των γλυπτών είναι ανεκτίμητη» προσθέτει.

«Οι Έλληνες είμαστε ταυτισμένοι με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Τα οποία δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι το γλυπτό -το ακέφαλο άγαλμα του Ιλισσού- μεταφέρθηκε στη Ρωσία υπό άκρα μυστικότητα και θα παραμείνει στο Μουσείο Ερμιτάζ έως τις 18 Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα περνά τα σύνορα της Βρετανίας.

Το Βρετανικό Μουσείο αρνείται να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πρόσφατα ομάδα βρετανών δικηγόρων -ανάμεσά τους και η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνι, Αμάλ Κλούνι- για να συμβουλεύσουν την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της διεκδίκησης των Γλυπτών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ