ΕΚΘ: 24ωρη απεργία σήμερα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

ΕΚΘ: 24ωρη απεργία σήμερα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη

Σε 24ωρης πανελλαδική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά προχωρά σήμερα Τρίτη 4 Μαΐου η ΓΣΕΕ για να τιμήσει την εργατική τάξη και να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Η απεργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για τη σημερινή ημέρα, λόγω του Πάσχα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αναφέρει για τη σημερινή απεργία: “Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων“.

Η Διοίκηση και τα Σωματεία της Δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας σήμερα Τρίτη 4 Μαΐου 2021, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, θα προχωρήσει σε μια λιτή τελετή τιμής και μνήμης της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την κατάθεση στεφάνων την ίδια μέρα (4/5/2021) στις 10:30 στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά στο κτίριο του ΕΚΘ), θέτοντας παράλληλα τις διεκδικήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για την προστασία όλων των παραπάνω και για την οχύρωση τους την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Μέσα από τα Συνδικάτα και τη Συλλογική εκπροσώπηση δίνουμε τη μάχη απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που διακινδυνεύουν βασικές κατακτήσεις μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ