Έκθεση στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Έκθεση στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς

Μέχρι 17 Ιουνίου θα διαρκέσει η έκθεση

politistiki-ergastiria-egkainia 1

Με το καλύτερο επιστέγασμα ολοκληρώνεται η φετινή «σχολική» χρονιά για τους… μαθητές, που, αν και ενήλικοι, κάθισαν στα «θρανία» των εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών για να μάθουν, να διδαχτούν, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν.
Η χρονιά κλείνει με την έκθεση των δημιουργημάτων που έφτιαξαν όλη την προηγούμενη περίοδο όσοι μετείχαν στα εργαστήρια της Πολιτιστικής Γειτονιάς. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χτες στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου (μόνο τις καθημερινές) στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς.
Το κόσμημα, η ζωγραφική, η ψηφιακή φωτογραφία, η αγιογραφία, η αγγειοπλαστική, το σκίτσο, οι κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και η κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, Δημήτρης Απατσίδης, που έκανε λόγο για μια προσπάθεια να δοθεί ζωή στην Πολιτιστική Γειτονιά, αυτόν τον παλιό αλλά πλήρως ανακαινισμένο χώρο.
«Φέτος κάναμε προσπάθεια με διάφορους συνεργάτες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε διάφορους τομείς δημιουργίας. Εδώ θαυμάζουμε τη δουλειά ανθρώπων που καμία σχέση δεν είχαν με αυτό το οποίο τώρα παρουσιάζουν και εκθέτουν», είπε ο κ. Απατσίδης.
Ο κ. Απατσίδης συνεχάρη την υπεύθυνη της Πολιτιστικής Γειτονιάς, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκεών, Ειρήνη Καγιαμπίνη αλλά και στο προσωπικό «που πολεμά και προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό αυτόν τον πάρα πολύ ωραίο χώρο, την Πολιτιστική Γειτονιά, ένα μνημείο της ευρύτερης Θεσσαλονίκης. Δώσαμε ζωή με αυτά τα εργαστήρια. Του χρόνου όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά θα εμπλουτίσουμε τις δραστηριότητες που θα διδάσκονται».
Σύμφωνα με την Ειρήνη Καγιαμπίνη, η συμμετοχή στα εργαστήρια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ και για την επόμενη περίοδο οι δράσεις θα συνεχιστούν. Είναι ενδεικτικό ότι περισσότεροι από 350 άνθρωποι συμμετείχαν στα εργαστήρια, στα οποία δόθηκε προτεραιότητα συμμετοχής στους άνεργους και σε δημότες ή κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Δαλάτσης, Στέλιος Γκατζές Γιάννης Πασιαλής Ολυμπία Κόδρα και Χαράλαμπος Βέλλης, όπως επίσης και τοπικοί σύμβουλοι.

INFO:
ΧΩΡΟΣ: Πολιτιστική Γειτονιά-Μουσείο Προσφύγων (Τομέας Τειχών-Έβρου, Συκιές)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 31 Μαΐου – 17 Ιουνίου / / Καθημερινά (10.00-13.00 και 17.00-21.00), εκτός Σαββατοκύριακου
ΤΗΛ.: 2310.639615

politistiki-ergastiria-egkainia 2

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ