Εκτός φυλακών 1950 κρατούμενοι! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Εκτός φυλακών 1950 κρατούμενοι!

Mέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’

fylakesnigritas-thumb-large--2-thumb-large

Εκτός  φυλακών θα  βρεθούν 1.700-1.950 κρατούμενοι, καθώς ψηφίζεται μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων της κράτησης της χώρας, ενώ παράλληλα θα μπει σε εφαρμογή και το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης με τα γνωστά « βραχιολάκια».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους οι άθλιες συνθήκες κράτησης που οφείλονται κυρίως στον υπερπληθυσμό( ο αριθμός κρατουμένων κυμαίνεται γύρω στις 12.000 τα τελευταία χρόνια με χωρητικότητα περίπου 9.000 και τουλάχιστον 3.000 να θεωρούνται υπεράριθμοι) οδήγησαν μόνο την τελευταία 5ετία σε «ευρωκαταδίκες» της χώρας, που ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με αλλεπάλληλες νέες αναφορές οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και για κατάρρευση του σωφρονιστικού συστήματος γι’ αυτό και προωθούνται 580 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων( με συνολικό ετήσιο κόστος 8,7 εκατ. ευρώ) αφού υπάρχουν πτέρυγες που δεν λειτουργούν ( Δράμα, Χανιά) λόγω απουσίας προσωπικού.

Δείτε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ