Ελένη Γιαννούδη: Οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν σε όλους τους τομείς - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

Ελένη Γιαννούδη: Οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν σε όλους τους τομείς

Η κ. Ελένη Γιαννούδη είναι μια γυναίκα στην πολιτική και συγκεκριμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλεγμένη από το 2002 στον πρώην Δήμο Πυλαίας και Αντιδήμαρχος για πολλά χρόνια στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, έχει μια μακρά πορεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας μίλησε για τη σύγχρονη Ελληνίδα η οποία καλείται να συνδυάσει πολλούς ρόλους, να εξισορροπήσει ανάγκες,  να ανταπεξέλθει σε απαιτητικές θέσεις και τέλος να τα καταφέρει. Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη και ενίοτε … πολιτικός.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αναφέρει «Από τη θέση της Αντιδημάρχου ασχολούμαι με την Παιδεία, την Υγεία, την Απασχόληση και την Κοινωνική Πολιτική.

Προσπαθώ να προσφέρω το μέγιστο δυνατό σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Σε  μια από τις επισκέψεις μου σε σχολείο του δήμου μας κατά το σχόλασμα έγινα μάρτυρας ενός επεισοδίου.

Μια μητέρα μάλωνε το παιδί της γιατί έσκισε τη φόρμα του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συνηθισμένη και καθημερινή εικόνα ωστόσο στο βλέμμα της μητέρας αποτυπωνόταν η αγωνία ότι η οικονομική της κατάσταση δεν θα της επέτρεπε να αντικαταστήσει το σκισμένο ρούχο.  Πάντα με συγκινούσε ιδιαίτερα η αγωνία των ανθρώπων να τα καταφέρουν και κυρίως η αγωνία των μανάδων. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, η συγκυρία ευνοϊκή .

Εκείνη την εποχή δημιουργούσαμε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

Αυτή η γυναίκα ήταν η αφορμή ώστε να δημιουργήσουμε ξεχωριστό τμήμα ένδυσης – υπόδησης,  μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο διαθέτει  ρούχα για όλες τις ηλικίες  και  μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Η ενασχόληση  με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η προσφορά στο συνάνθρωπο αξίζει κάθε θυσία όταν έχεις ως ανταμοιβή το χαμόγελο των συνανθρώπων σου».

Οι γυναίκες διαθέτουν ικανότητες, λογική, εξυπνάδα αλλά και ευαισθησία και ενσυναίσθηση, μπορούν να τα καταφέρουν σε όλους τους τομείς και να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία σε κάθε ρόλο και κάθε έργο που αναλαμβάνουν».

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ