Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που βιντεοσκοπούσε τη βάση της Σούδας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που βιντεοσκοπούσε τη βάση της Σούδας

Με εντολή εισαγγελέα

souda

Ελεύθεροι και χωρίς ποινικές διώξεις με εντολή του εισαγγελέα Χανίων αφέθηκαν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μάριος Διονέλλης και  ο εικονολήπτης Νίκος Σαράντος που συνελήφθησαν με αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη βάση της Σούδας. Οι συνάδελφοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων στο πλαίσιο της αυτοφώρης διαδικασίας, ενώ νωρίτερα οι συλλήψεις μετετράπησαν οι προσαγωγές του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη Νίκου Σαράντου με αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη βάση της Σούδας.
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων στο πλαίσιο της αυτοφώρης διαδικασίας προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πληφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ενδεχομενώς και να βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ίδιος Μάριος Διονέλλης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι βρέθηκε στη Σούδα στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινής γνώμης με αφορμή ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση στη Συρία με την αξιοποίηση της βάσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποιες φορές τα ρεπορτάζ μπορεί να φτάνουν στα όρια ωστόσο οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Κάναμε αυτό που κάνει κάθε τοπικό και αθηναϊκό κανάλι όταν έρχεται για ρεπορτάζ στη Σούδα τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσαγωγή τους έγινε κατόπιν εντολής της Στρατιωτικής Μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο ο Τηλεοπτικός Σταθμός των Αθηνών όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το χειρισμό της υπόθεσης ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται αν το συνεργείο είχε τραβήξει τηλεοπτικό υλικό από τη Βάση, προκειμένου αυτό να παραδοθεί στις αρχές.  Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχουν ήδη γίνει παρεμβάσει από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ