Ο ασθενής υπέστη βαρύ έμφραγμα
Στο νοσοκομείο Ωνάσειο διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, άντρας νεαρής ηλικίας με τεχνητή καρδιά.
Συγκεκριμένα, ο ασθενής υπέστη βαρύ έμφραγμα και λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του δεν μπορούσε να διακομιστεί στην Αθήνα με αεροπλάνο.
Η διακομιδή ξεκίνησε γύρω στις 9:00 το πρωί, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Σε ανάρτηση της σελίδας Ιατροί ΕΚΑΒ στο Facebook αναφέρεται ότι:
«Επιχειρούν δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, με τη δεύτερη να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχομένου κατά τη διάρκεια της διακομιδής του ασθενούς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας συνοδεύουν την αποστολή, διευκολύνοντας τη διέλευση των ασθενοφόρων και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη μετακίνηση.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερις διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, καθώς και ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης».




