ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ιατροδικαστική Πάτρας: Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις

Θα γίνει επανέλεγχος στις υποθέσεις

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
14/07/2025
Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες στους Ιατροδικαστές της Πάτρας

Θα γίνει επανέλεγχος στις υποθέσεις

Έφοδο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, πραγματοποίησαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, συνοδεία αστυνομικών. Η Ιατροδικαστική έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μέχρι νεωτέρας, στη σκιά της ομολογίας της Ειρήνης Μουρτζούκου για τη δολοφονίατεσσάρων βρεφών.

Η έφοδος έγινε με στόχο τη μεταφορά στο υπουργείο ιατροδικαστικών εκθέσεων που εκδόθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2020 έως σήμερα τόσο για περιπτώσεις ζώντων προσώπων όσο και άτομα τα οποία έχουν αποβιώσει.

Σύμφωνα με τον ALPHA, σε έναν μεγάλο αριθμό φακέλων, τουλάχιστον 100, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που καθιστούν αδύνατο τον επανέλεγχό τους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τους συγκεκριμένους φακέλους λείπουν έγγραφα.

Related Post

Ίλιον: Οδηγός παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Στη φυλακή 24χρονος που προσποιούνταν τον λογιστή – 170.000 ευρώ η λεία της οργάνωσης

Φωτιά στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Μήνυμα 112 στους κατοίκους (Video)

Να ξανανοίξει η υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη ζητά η οικογένειά της

Σκοπός της εφόδου των στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να γίνει επανέλεγχος από τον γενικό διευθυντή Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και όσες από αυτές βρεθούν «προβληματικές» θα παραπεμφθούν για τα περαιτέρω στις εισαγγελικές αρχές. Οι φάκελοι που θα φτάσουν στην Αθήνα θα ελεγχθούν εκ νέου.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας τέθηκε προ ημερών σε καθεστώς αναστολής με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη έπειτα από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας βρεφών από την Ειρήνη Μουρτζούκου.

Γιατί τέθηκε σε αναστολή η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη για την αναστολή λειτουργίας, ελήφθη λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών που διαπιστώθηκαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία: ένας ιατροδικαστής έχει αποβιώσει, η μέχρι πρότινος προϊσταμένη έχει τεθεί σε αργία, ένας ακόμη παραιτήθηκε, ενώ ο τέταρτος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου.

Σημειώνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση και η πλήρης στελέχωση της ιατροδικαστικής Πάτρας, τα περιστατικά που προκύπτουν στην περιοχή θα καλύπτονται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου.

Τα ερωτήματα για τους ιατροδικαστές

Η ομολογία Μουρτζούκου προκάλεσε σειρά ερωτημάτων για τυχόν ευθύνες των ιατροδικαστών που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου όταν διενήργησαν τις νεκροψίες – νεκροτομές στις σορούς των παιδιών.

Κανείς από τους τρεις ιατροδικαστές που επιλήφθηκαν των υποθέσεων και ανέλαβαν να συντάξουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα άτυχα βρέφη δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα στοιχεία υποξίας, που βρήκαν σε πλήθος οργάνων οι εξιδεικευμένοι επιστήμονες της τετραμελούς επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, σε τρία από τα πέντε παιδιά, την διερεύνηση των αιτιών είχε αναλάβει ο ίδιος ιατροδικαστής Πατρών, αποδίδοντας το θάνατό τους σε παθολογικά αίτια.

Ειδικότερα:

– Στις 4 Φεβρουαρίου του 2021 η Ειρήνη Μουρτζούκου προσέχει το έξι μηνών βρέφος της τότε φίλης και κουμπάρας της, καθώς η μητέρα του παιδιού της είχε αναθέσει τη φύλαξή του. Στις 5:00 τα ξημερώματα το παιδί παρουσιάζει βρόγχο και πεθαίνει. Διακομίζεται νεκρό στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή Πατρών ως αιτία θανάτου αναφέρεται «Διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας». Μετά το θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη, τον Αύγουστο του 2024, ανοίγει ξανά ο φάκελος για το θάνατο του 6 μηνών βρέφους και τότε, μετά από ενδελεχή έρευνα, έρχονται στο φως μια σειρά από λάθη και παραλείψεις. Η επανεξέταση του θύμου αδένα δείχνει υποξία παραπέμποντας σε ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

– Στις 19 Ιουνίου του 2022 η Ειρήνη Μουρτζούκου βρίσκεται με το 19 μηνών βρέφος της στο σπίτι τους στην Πάτρα. Στη 01:00 τα ξημερώματα και ενώ κοιμάται με το βρέφος της, αντιλαμβάνεται δυσχέρεια στην αναπνοή του και επειδή η κατάστασή του χειροτερεύει, καλεί το ΕΚΑΒ. Το βρέφος διακομίζεται στο Κέντρο Υγειάς της Κάτω Αχαΐας, όπου στη συνέχεια διαπιστώνεται ο θάνατός του. Η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής υποβάλλεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και ως αιτία θανάτου αναφέρει ότι αυτός επήλθε συνεπεία διάμεσης πνευμονίτιδας της παιδικής ηλικίας. Και πάλι την έκθεση για την αιτία θανάτου συντάσσει ο ίδιος ιατροδικαστής Πάτρας. Μια έκθεση, που σήμερα αμφισβητείται ανοιχτά πλέον, αφού οι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν σημάδια υποξίας, δηλαδή ασφυκτικού θανάτου, στον θύμο αδένα, στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες και το ήπαρ.

– Στις 17 Οκτωβρίου του 2023, το δύο μηνών μωρό της Ειρήνης Μουρτζούκου πεθαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπου και νοσηλευόταν. Στο εν λόγω νοσοκομείο είχε διακομιστεί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 και νοσηλευόταν ως το θάνατό του. Τη δε προανάκριση για τον θάνατο του συγκεκριμένου βρέφους είχε αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, απ’ όπου παραγγέλθηκε η νεκροψία-νεκροτομία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και η οποία αναφέρει ως αιτία αιφνιδίου θανάτου παθολογικό ιστορικό επιληψίας. Και σε αυτή την περίπτωση θανάτου, 1,5 χρόνο μετά θα έρθει μία ακόμη ανατροπή, καθώς ο παιδονευρολόγος που όρισε η ΕΛ.ΑΣ καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα επιληπτικά επεισόδια, που παρουσίασε το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων, δεν ήταν επιληπτικής αιτιολογίας.

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο,  ο κ. Φλωρίδης αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων των τριών κρατικών ιατροδικαστών, Χριστίνας Τσάκωνα, Αγγελικής Τσιόλα και Σωκράτη Τσαντίρη για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Tags: ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Πήγε να επισκεφθεί τον γιο του στις φυλακές Αλικαρνασσού και συνελήφθη με ναρκωτικά
Ελλάδα

Ίλιον: Οδηγός παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Τραυματίστηκε ένας ανήλικος και δύο ηλικιωμένοι

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
14/07/2025
Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο κυκλώματος με 30.000 τηλεφωνικές απάτες
Ελλάδα

Στη φυλακή 24χρονος που προσποιούνταν τον λογιστή – 170.000 ευρώ η λεία της οργάνωσης

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα

Αναρτήθηκε από Κατερίνα Ιορδανίδη
14/07/2025
Next Post
Μάθημα πολιτικού ήθους από τον Πλεύρη στη Βουλή - Πλεύρης

Πλεύρης: Στην Κρήτη θα γίνει σίγουρα μία μόνιμη δομή μεταναστών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλεύρης: Στην Κρήτη θα γίνει σίγουρα μία μόνιμη δομή μεταναστών

Ιατροδικαστική Πάτρας: Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις

Ίλιον: Οδηγός παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Χάρι Πότερ» με το νέο πρωταγωνιστή

«Πάρτε το χαλάκι σας και ελάτε» – Ο Κασσελάκης προσκαλεί σε βραδιά γιόγκα!

Νέα συμβούλια σε ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Τρίτωνα

Στιβική πανδαισία με αξιόλογες επιδόσεις

Στη φυλακή 24χρονος που προσποιούνταν τον λογιστή – 170.000 ευρώ η λεία της οργάνωσης

Φωτιά στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Μήνυμα 112 στους κατοίκους (Video)

Ο μετασχηματισμός της Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα, είναι εδώ

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Από σήμερα αυτά τα τρία ζώδια γίνονται πιο χαρούμενα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
14/07/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa