Τη θέση της στο φως πήρε και πάλι η Χωριατοπούλα. Το άγαλμα της «Υδροχοούσας Χωρικής» -όπως είναι κανονικά ο τίτλος του αγάλματος- είχε εξαφανιστεί, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, από προσώπου γης λόγω των έργων του μετρό στην συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.
Για πολλά χρόνια το άγαλμα είχε χαθεί και ουδείς γνώριζε που βρισκόταν όμως τελικώς εντοπίστηκε σε μια αποθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και η «Χωριατοπούλα» τοποθετήθηκε στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως κατά τη διάρκεια των έργων ανάπλασης όπως βλέπετε και στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύει η «Κ».

Η «Υδροχοούσα Χωρική» είναι ένα γλυπτό του αείμνηστου εικαστικού Ζάχου Μπεκιάρη που το φιλοτέχνησε μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης το 1974 ενώ αρχικώς είχε τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Ανθέων και Κριεζώτου ενώ μετέπειτα τοποθετήθηκε Βενιζέλου με Εγνατία.





