Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το συμπεριληπτικό δίκτυο IncluNet, διοργανώνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 10:00 έως τις 13:00, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μία ξεχωριστή βιωματική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.
Η δράση, την οποία επιμελείται το νεοσύστατο Γραφείο Εξυπηρέτησης & Υποστήριξης ΑμεΑ του Δήμου Καλαμαριάς, πραγματοποιείται με στόχο να γνωρίσει το κοινό την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία Όρασης, αναδεικνύοντας τη σημασία της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης.
Συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς και σύλλογοι:
· Ο Σύλλογος Ανόρασης, με παρουσίαση συμπεριληπτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών.
· Η ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για ΑμεΑ, με βιωματική θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος Υποκριτικής.
· Η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με γνωριμία στη γραφή Braille και στις τεχνικές συνοδείας βλέποντα συνοδού.
· Η Αθλητική Ένωση Τυφλών ΠΥΡΣΟΣ, με παρουσίαση της χρήσης του διπλού ποδηλάτου και άλλων αθλητικών δράσεων.
· Ο Αθλητικός Σύλλογος Τυφλών ΗΦΑΙΣΤΟΣ, με επίδειξη του Παραολυμπιακού αθλήματος Goalball.
· Η Λέσχη Lions, με δράση ανακύκλωσης γυαλιών.
· Το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο και το έργο των σκύλων-οδηγών.
Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν, ώστε να μοιραστούν μια εμπειρία που αναδεικνύει τις αξίες της αποδοχής, της ισότητας και της κοινωνικής ενσυναίσθησης.