Η πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένει συγκλονισμένη από τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της 12ης Μαρτίου και παραμένει στο επίκεντρο εντατικών ερευνών. Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει νέα στοιχεία και μαρτυρίες, που περιγράφουν με δραματικό τρόπο τα γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας.
Ένας ταχυδιανομέας που βρισκόταν τυχαία στην περιοχή για να παραδώσει παραγγελία, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Live News»: «Στις 12 Μαρτίου, περίπου στις 22:15, τρεις άγνωστοι με μαύρα ρούχα και καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν σε έναν νεαρό άνδρα στην πιλοτή πολυκατοικίας. Είδα όλο το περιστατικό, γιατί εκείνη την ώρα βρισκόμουν στην απέναντι πολυκατοικία για παραλαβή παραγγελίας».
Σύμφωνα με την περιγραφή του μάρτυρα, οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι, και μόλις εντόπισαν τον 23χρονο κατηγορούμενο, τον πλησίασαν επιθετικά, εξυβρίζοντάς τον και επιχειρώντας να τον ακινητοποιήσουν. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας προς την οδό Αργοναυτών, αλλά οι πέντε επιτιθέμενοι τον πρόλαβαν, τον έριξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν με σφυρί στα χέρια και τα πόδια. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε κατά λάθος ένα μαχαίρι από την τσέπη του και, προσπαθώντας να αμυνθεί, τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Κλεομένη στην καρδιά. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.
Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι λίγα λεπτά αργότερα, δύο από τους νεαρούς δράστες τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τον τραυματία στο δρόμο, ενώ κάλεσαν περαστικούς να μεταφέρουν τον νεαρό άνδρα για βοήθεια. «Όταν πέρασα ξανά από το σημείο, είδα τον νεαρό πεσμένο στο έδαφος με εμφανή τραύματα και δύο νεαρούς που φορούσαν κουκούλες να ζητούν βοήθεια από τους περαστικούς», σημείωσε ο ταχυδιανομέας.
Παράλληλα, οι Αρχές συνέλεξαν καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανέφεραν ότι είδαν νωρίτερα τρεις νεαρούς να περιφέρονται με ύποπτες προθέσεις. «Στις 21:30, είδα τρεις νεαρούς στην οδό Παπαναστασίου. Τους ρώτησα τι κάνουν και μου είπαν ότι περιμένουν ταξί. Τους είπα να φύγουν κι έφυγα κι εγώ. Την επόμενη μέρα κατάλαβα ποιοι ήταν, από όσα έδειξαν τα δελτία ειδήσεων», ανέφερε ένας από τους γείτονες.
Ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε σήμερα, 17 Μαρτίου, εκ νέου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου ζήτησε προθεσμία για την απολογία του. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να αμυνθεί από την επίθεση των πέντε νεαρών και ότι η χρήση του μαχαιριού ήταν ατύχημα. «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έπεσε από την τσέπη ένα μαχαίρι που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, και προκειμένου να μην με σκοτώσουν, προσπάθησα να αμυνθώ προτάσσοντάς το στα τυφλά. Χτύπησα κατά λάθος ένα παιδί – δεν το έκανα επίτηδες, ήθελα μόνο να προστατευθώ», είπε χαρακτηριστικά.
Η υπόθεση παραμένει σε πλήρη διερεύνηση από τις Αρχές, με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η εμπλοκή των δραστών και οι συνθήκες που οδήγησαν στη μοιραία νύχτα.





