Ως ορόσημο για την τουριστική και γαστρονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης καταγράφεται η ένταξη της πόλης στον παγκόσμιο Γαστρονομικό Οδηγό Michelin. Η κορυφαία αυτή διάκριση αποτελεί το αποτέλεσμα μιας επίμονης και συστηματικής προσπάθειας, καθώς και μιας συγκροτημένης στρατηγικής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας και κληρονομιάς της πόλης.
Η γαστρονομική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, που διαμορφώθηκε στη διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας της ως σταυροδρόμι λαών, θρησκειών και πολιτισμών, αναγνωρίζεται πλέον σε διεθνές επίπεδο. Η ένταξη στον Οδηγό Michelin επιβεβαιώνει τη δυναμική της τοπικής γαστρονομικής σκηνής, την ελκυστικότητα του προορισμού, αλλά και τη διαρκή εξέλιξη μιας κοινότητας που χαρακτηρίζεται από καινοτομία και δημιουργικότητα.
Μετά από σειρά συντονισμένων ενεργειών και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), η Θεσσαλονίκη αποκτά τη δική της, διακριτή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μια νέα εποχή», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Όπως τόνισε, «αξιοποιούμε ένα από τα κορυφαία συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τον γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης», ευχαριστώντας παράλληλα το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε, τέλος, ότι η συνεργασία και η μεθοδική διεκδίκηση με σχέδιο και αποφασιστικότητα αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος της πόλης.





