Από την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων κοντά σε κατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 3:20, κοντά σε κατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή της κεντρικής οδού Καραολή και Δημητρίου με τη Σαλαμίνος.
Παρά τις σημαντικές υλικές ζημιές, ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμός κάποιου ανθρώπου κι αυτό αποδίδεται μόνο στην τύχη, καθώς της έκρηξης δεν προηγήθηκε κανένα τηλεφώνημα ώστε να αποκλειστεί η περιοχή. Οι δράστες φαίνεται πως ήταν διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο για κάποιο τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο ανθρώπου.
Οικογένειες με μωρά παιδιά τραντάχτηκαν από το «μπαμ»
Η ισχύς ήταν σίγουρα μεγάλη καθώς προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε εισόδους τριών πολυκατοικιών και επτά αυτοκίνητα. Περίοικοι μιλούν για ένα πολύ δυνατό θόρυβο που τους σήκωσε από τα κρεβάτια.
«Πολύ μεγάλος θόρυβος, πολύ μεγάλη έκρηξη, νομίζαμε ότι γκρεμίστηκε το σπίτι», είπε στο STAR ένας άνδρας. «Νομίζαμε ότι βομβαρδίζεται ο τόπος», είπε μία άλλη κάτοικος.
Μια οικογένεια με μωρό 40 ημερών μένει ακριβώς πάνω από το σημείο που έγινε η έκρηξη και το αυτοκίνητό της υπέστη σοβαρές ζημιές.
Πληροφορίες πως δεν ήταν στόχος το ATM της τράπεζας
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η βόμβα μάλλον είχε τοποθετηθεί επί της οδού Σαλαμίνος και άρα όχι στην πρόσοψη της τράπεζας, στοιχείο που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί ένδειξη πως οι δράστες δεν είχαν σκοπό το οικονομικό όφελος.
Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έσπευσε αμέσως στο σημείο και περισυνέλλεξε υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ωστόσο την υπόθεση φαίνεται πως έχει αναλάβει το «ελληνικό FBI». Οι αρχές θα εξετάσουν ενδελεχώς το οπτικό υλικό από όλες τις διαθέσιμες κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών.




