ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με 151 ταινίες

Άννα Παπαδοπούλου Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
10/07/2025
Βόρεια Ελλάδα, Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με 151 ταινίες

Οι συμμετοχές στα διαγωνιστικά προγράμματα της 48ης διοργάνωσης του DISFF, που θα διεξαχθεί στις 8-14 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 8/7, στην ταράτσα του Θερινού Κινηματογράφου Λαΐς.

Φέτος, το Φεστιβάλ Δράμας θα προβάλλει συνολικά -από τις 3714 ταινίες που υποβλήθηκαν απ’ όλον τον κόσμο-, 151 ταινίες μικρού μήκους σε όλα τα διαγωνιστικά του τμήματα. Από αυτές, 35 ταινίες θα διαγωνιστούν στο επίσημο ελληνικό πρόγραμμα και 24 στο ελληνικό σπουδαστικό -οι περισσότερες σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Το Φεστιβάλ Δράμας γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη διεθνοποίησή του, ενώ από το 2023, οι ταινίες που αποσπούν τις κορυφαίες διακρίσεις στο Εθνικό αλλά και το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ κάθε Σεπτέμβριο, εξασφαλίζουν αυτόματα το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ®.

Χαιρετισμοί και ομιλίες

«Και αν κατά τον John Huston το Χόλυγουντ ήταν πάντα ένα κλουβί, που αιχμαλωτίζει τα όνειρα, εμείς λέμε σε όλους τους νέους δημιουργούς: Η Δράμα είναι το παράθυρο που δίνει αέρα στα φτερά σας, για να πετάξουν τα όνειρά σας μακριά – σε όλο τον κόσμο.» – Γιώργος Παπαδόπουλος, δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

«Ο κινηματογράφος, και ειδικά η ταινία μικρού μήκους, αποτελεί μια συμπυκνωμένη αφήγηση συναισθημάτων, εμπειριών και ονείρων. Κάθε δημιουργία που θα δείτε στις οθόνες μας είναι ένα μικρό σύμπαν που μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα και να χαράξει ανεξίτηλες στιγμές στη μνήμη των θεατών. Είμαστε περήφανοι που φέτος, για άλλη μια φορά, η Δράμα θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι επιλέγουν το Φεστιβάλ για να αναδείξουν το έργο τους.» –Πέτρος Παρασκευαΐδης, αντιπροέδρος του Φεστιβάλ Δράμας

Related Post

Θεσσαλονίκη: Στο πρώτο Φεστιβάλ Σκύλων ο Στέλιος Αγγελούδης – Μια γιορτή για τα κατοικίδια στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ+Video)

Το 11ο Thessaloniki Animation Festival άνοιξε τις πύλες του στην Αποθήκη Δ’ με κινούμενα σχέδια απ’ όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Προφυλακίστηκε ο 21χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων

Ένα λεωφορείο σε ρυθμούς Halloween στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (photo)

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αναφερόμενος στη 48η διοργάνωση του Φεστιβάλ και στη φετινή σοδειά ελληνικών ταινιών που επιλέχθηκαν για το Εθνικό Διαγωνιστικό, επεσήμανε τα εξής:

«Το Φεστιβάλ Δράμας αλλάζει. Αλλά παραμένει σταθερό στον πυρήνα του: την ανάδειξη της δημιουργικότητας, της ελευθερίας, της πολυφωνίας και της φλόγας της μικρού μήκους ταινίας. Μιας φλόγας που, παρά τις εναλλαγές προσώπων και συνθηκών, δεν έσβησε ποτέ. Την κρατούν ζωντανή οι νέοι κινηματογραφιστές με το ταλέντο τους, το πάθος τους και τη δίψα για δημιουργία.»

«Η φετινή χρονιά καταγράφει και πάλι τα σημάδια της εποχής στην οποία ζούμε. Ταινίες με τάσεις φυγής, ταξίδια του μυαλού και της φαντασίας, κόσμοι πλασμένοι διαφορετικά από τον δικό μας και χαρακτήρες ανοίκειοι δίνουν ένα στίγμα για την πραγματικότητα και την αγωνία των δημιουργών να δραπετεύσουν από αυτήν ή να την φανταστούν με τους δικούς τους κανόνες. Ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας όπου οι προσδοκίες από τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο δημιουργούν αναπόφευκτες απογοητεύσεις.

Οι δημιουργοί που συνειδητά τοποθετούν την ιστορία τους στη σύγχρονη Ελλάδα, έχουν την πρόθεση κυρίως να καυτηριάσουν και να καταδείξουν τα κακώς κείμενα του τόπου, τη διαφθορά, τη μισαλλοδοξία, την υποταγή στο κεφάλαιο και την καταπάτηση των αξιών. Σε συνδυασμό με την επίσης δημοφιλή θεματική της «μνήμης» και της προστασίας ή αναδιατύπωσής της αλλά και το μοτίβο του πένθους που ανά καιρούς επανέρχεται, δημιουργείται μια εντύπωση ότι οι καλές μέρες βρίσκονται πίσω μας. Κι όμως. Τις περισσότερες φορές οι χαρακτήρες των ταινιών δεν επιλέγουν την παραίτηση. Ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον τους, κατευθύνονται προς το φως, επιμένουν, προσπαθούν και διεκδικούν. Όπως και οι ίδιοι οι δημιουργοί των ταινιών αυτών. Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσουν έμπνευση για να κάνουμε όλοι το ίδιο».

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αυτόματο προσχέδιο
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Στο πρώτο Φεστιβάλ Σκύλων ο Στέλιος Αγγελούδης – Μια γιορτή για τα κατοικίδια στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ+Video)

Στο πρώτο φεστιβάλ κατοικίδιων «oh my dog Thessaloniki» στη Νέα Παραλία βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, το πρωί του...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
18/10/2025
Το 11ο Thessaloniki Animation Festival άνοιξε τις πύλες του στην Αποθήκη Δ’ με κινούμενα σχέδια απ’ όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη

Το 11ο Thessaloniki Animation Festival άνοιξε τις πύλες του στην Αποθήκη Δ’ με κινούμενα σχέδια απ’ όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη γιορτή των κινουμένων σχεδίων έφτασε για 11η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, καθώς άνοιξε τις πύλες του το Thessaloniki Animation...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
18/10/2025
Next Post
Φρενίτιδα με τα κουκλάκια Labubu και στη Θεσσαλονίκη - Ανάρπαστα στα καταστήματα παιχνιδιών, ποιες οι τιμές

Φρενίτιδα με τα κουκλάκια Labubu στη Θεσσαλονίκη - Ανάρπαστα στα καταστήματα παιχνιδιών, ποιες οι τιμές (ΦΩΤΟ+Video)

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Το ένστικτο αυτών των ζωδίων είναι πάντα σωστό

Ζώδια: Ποια είναι πιθανότερο να ερωτευτούν μέσα στον Οκτώβριο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
06/10/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa