Έλληνας ανάμεσα στα θύματα της έκρηξης στη Καμπούλ - Karfitsa.gr
Διεθνή

Έλληνας ανάμεσα στα θύματα της έκρηξης στη Καμπούλ

alexΈνας 29χρονος Έλληνας υπήκοος – από μητέρα Eλληνίδα- σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν σε τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο της  Καμπούλ που έγινε την Παρασκευή το βράδυ.

Πρόκειται για τον Δρ Αλέξανδρο Πίτερσεν, (Αlexandros Petersen) η μητέρα του οποίου, Έφη Ψαλίδα, είναι στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ο 29χρονος ήταν ανάμεσα στα 21 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Αλέξανδρος Πίτερσεν είχε ελληνική, δανέζικη και αμερικανική ιθαγένεια. Είχε διδακτορικό από την LSE στις διεθνείς σχέσεις και είχε ζήσει και ταξιδέψει  στην Κίνα και την Κεντρική Ασία.

Βρισκόταν στο Αφγανιστάν ως λέκτορας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ.

Ο Αλέξανδρος Petersen ήταν ο συγγραφέας του The World Island: Γεωπολιτική της Ευρασίας και η μοίρα της Δύσης .

Ήταν ένας αναγνωρισμένος μελετητής της υψηλής στρατηγικής και της ενεργειακής γεωπολιτικής , η δε τρέχουσα έρευνά του εστιάζονταν στην Κίνα στην Κεντρική Ασία . Ήταν σύμβουλος στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενεργειακή ασφάλεια στο Woodrow Wilson International Center.

Προηγουμένως , ο Α. Petersen ήταν Senior Fellow με το Eurasia Center και Fellow για την Διατλαντική Ασφάλεια Ενέργειας στο Ατλαντικό Συμβούλιο , Προερχόμενος από το Woodrow Wilson Center , όπου ήταν ερευνητής για την πολιτική στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών ( CSIS ) , όπου διετέλεσε επίκουρος Fellow στα προγράμματα για την Ρωσία και την Ευρασία.

Προηγουμένως , υπηρέτησε ως Διευθυντής Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Κασπία στις Βρυξέλλες και Ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών στο Λονδίνο .

Το 2006 , ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στο Ίδρυμα Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Τιφλίδα . Έχει συμμετοχή επίσης στην έρευνα για την Γεωπολιτική των ΗΠΑ στο Συμβούλιο του National Petroleum και του Ομίλου Πολιτικής Task και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων Task Force για την ρωσο- αμερικανικές σχέσεις .

Ο Petersen έκανε σε τακτική βάση αναλύσεις για εκδόσεις όπως το περιοδικό The Economist , η Wall Street Journal , New York Times , International Herald Tribune , Boston Globe και η Washington Times , μεταξύ πολλών άλλων . Εμφανιζόταν επίσης στο BBC , Sky News , CTV και το NPR.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ