Εμβολιασμούς εκτός σειράς ψάχνει η εισαγγελέας στα Γιάννενα - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Εμβολιασμούς εκτός σειράς ψάχνει η εισαγγελέας στα Γιάννενα

 

Του Κώστα Καντούρη

Εμβολιασμοί που έγιναν εκτός σειράς στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν προβληματίσει υγειονομικούς της περιοχής, καθώς διαπιστώθηκε ότι άτομα που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, βρέθηκαν να έχουν κλεισμένα ραντεβού και να εμβολιάζονται κανονικά. Καταγγελίες που έγιναν προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, η οποία παρήγγειλε σήμερα Τετάρτη την διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υγειονομικοί στο ένα εκ των δύο νοσοκομείων διαπίστωσαν ότι στη σειρά των εμβολιασμών των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκαν άτομα τα οποία ούτε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία όσων έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν, ούτε είναι στις ευπαθείς ομάδες, ούτε όμως ανήκουν σε κατηγορίες στις οποίες διατίθενται τα αδιάθετα εμβόλια, όπως είναι οι αστυνομικοί. Αντίθετα ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας, όπως φέρονται να είπαν οι ίδιοι όταν ρωτήθηκαν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο, καθώς δεν γνώριζε κανείς με ποιόν τρόπο τα άτομα αυτά κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και το σύστημα τους κράτησε μέσα. Μαρτυρίες που ανέφεραν ότι καταχωρήθηκαν σαν υγειονομικοί δεν είχαν επιβεβαιωθεί. Για το γεγονός ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και άμεσα παραγγέλθηκε να διενεργηθεί έρευνα.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων που ανέλαβαν τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης καλούν για καταθέσεις μέλη του τμήματος εμβολιασμών των δύο νοσοκομείων. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να εξεταστούν ένας προς έναν οι εμβολιασμοί που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και τα ΑΜΚΑ που καταχωρήθηκαν για να ταυτοποιηθούν με τα πρόσωπα και να εντοπιστούν οι εκτός σειράς εμβολιασθέντες. Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε σε πρώτη φάση να εξεταστεί πώς παραβιάστηκε το σύστημα των ραντεβού και να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή όποια άλλα αδικήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ