Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση μετά από 8-12 μήνες και επανάληψη κάθε χρόνο - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα

Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση μετά από 8-12 μήνες και επανάληψη κάθε χρόνο

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμοακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας για την πανδημία στο Οικονομικό Φόρουμ και των Δελφών εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 σε διάστημα 8-12 μήνες μετά τη δεύτερη.

Το διάστημα ανοσίας για το εμβόλιο της Pfizer είναι τουλάχιστον έξι μήνες, σημείωσε ο ίδιος, και προέβλεψε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μια επαναληπτική δόση, ερωτηθείς σχετικά.

Ακόμη, ο κ. Μπουρλά εμφανίστηκε βέβαιος για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη που να μην καλύπτεται από το εμβόλιο της εταιρείας του.

Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του ενάντια στην απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων επισημαίνοντας ότι ακόμα κι αν γινόταν αυτό, θα χρειάζονταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση άρσης των δικαιμάτων, θα προκύψει πρόβλημα με την επάρκεια των υλικών.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος της Pfizer υποστήριξε πως «το ζήτημα της τιμής του εμβολίου το έχουμε ήδη επιλύσει. Η τιμή διαφέρει στις πλούσιες χώρες, όπως τις κατατάσσει η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή στην ΕΕ και τις ΗΠΑ το εμβόλιο κοστίσει όπως ένα απλό γεύμα. Στις χώρες μεσαίου εισοδήματος το εμβόλιο πωλείται στην μισή τιμή, ενώ στις φτωχές χώρες στο κόστος παραγωγής του».

Ως προς τον όγκο παραγωγής, δήλωσε ότι οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν εμβόλια στα επίπεδα που χρειάζεται καθώς και ότι στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.

Σε ό,τι αφορά στο αντιικό φάρμακο (σε μορφή χαπιού) που αναπτύσσει η Pfizer, ο επικεφαλής της φαρμακευτικής αποκάλυψε ότι η ουσία στην οποία δουλεύει η εταιρεία έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι «σκοτώνει» τον ιό αλλά και ότι πρόκειται για ασφαλή θεραπεία. Ασφαλή συμπεράσματα για την ουσία αυτή «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι», κατέληξε

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ