«Ένα Grexit θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη» - Karfitsa.gr
Διεθνή

«Ένα Grexit θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

ntaiseblum

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως περιμένει πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της, αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ωστόσο, πως ένα Grexit «δεν αποτελεί επιλογή».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star, στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου, ανησυχητική εικόνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την κατάσταση με την Ελλάδα μετέφερε στον Τύπο, κοινοτικός αξιωματούχος με γνώση των διαθέσεων των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτίμησε ότι «δεν θα συμβούν και πολλά στη Ρίγα… θα έχουμε μια σύντομη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».

«To Eurogroup θα διαρκέσει για 2μιση ώρες, και οι υπουργοί θα ζητήσουν μεταξύ άλλων την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα», είπε ο αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι δεν είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος Απριλίου «με μια εβδομάδα μόνο να μένει». «Ιδανικά θα θέλαμε να ήμασταν σε αυτό το σημείο 2 μήνες πριν, τώρα όμως η μόνη πραγματική προθεσμία είναι η 30η Ιουνίου που τελειώνει η παράταση του μνημονίου» πρόσθεσε ο ίδιος

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά των ταμείων των δήμων στην κεντρική διοίκηση είπε πως «αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες, όπως την Ολλανδία και ήταν κάτι που είχε ζητήσει και η Τρόικα».

Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα αθετήσει πληρωμές, εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν νέες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει κανένας ιδεολογικός πόλεμος Αθήνας ΕΕ στο επίπεδο του Eurogroup.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ