Ένας μικρός χαμός για το ρομποτάκι του Star Wars! (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Media

Ένας μικρός χαμός για το ρομποτάκι του Star Wars! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή τηλεκατευθυνόμενη μπάλα

 

star wars

Είναι εκπληκτικό ως μια ταινία μπορεί να δώσει ώθηση σε μια μικρή εταιρεία που ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι στιγμής.

Ο ΒΒ-8, το μικρό στρόγγυλο ρομποτάκι  της νέας ταινίας Star Wars: The Force Awakens.  έδωσε ζωή στην Sphero, μια μικρή startup εταιρεία που κατασκευάζει παιχνίδια ρομπότ

O CEO της Walt Disney, Bob Iger παρήγγειλε από την εταιρεία να φτιάξει τον μικρό ΒΒ-8 τους «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωσιν» φέρνοντας στην πραγματικότητα το μικρό ρομπότ που ξεκίνησε να πουλάει  σαν τρελό από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην αγορά παρά την «τσιμπημένη» τιμή των 150 δολαρίων.

Μέχρι τότε η εταιρεία κατασκεύαζε και πουλούσε – με μέτρια επιτυχία- μια μικρή σφαίρα ρομπότ η οποία έπαιρνε εντολές μέσω εφαρμογής από κάποιο smartphone .

O Sphero, ο απλός μεγάλος αδελφός του BB-8 πούλαγε περίπου 14 κομμάτια την ώρα, o BB-8 πουλάει 2000 κομμάτια την ώρα. Τα πρώτα 2.200 κομμάτια που έβαλε προς πώληση στην ιστοσελίδα της η εταιρείας πουλήθηκαν μέσα σε μια ημέρα, ενώ τον πρώτο μήνα τα έσοδα από πωλήσεις της Sphero ξεπέρασαν τα έσοδα όλης της προηγούμενης χρονιάς.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας διπλασιάστηκαν από 50 σε 100, ενώ προχώρησε σε νέο κύκλο χρηματοδότησης συγκεντρώνοντας 45 εκατ. δολάρια με την συμμετοχή της Walt Disney.

Το μικρό ρομποτάκι είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή τηλεκατευθυνόμενη μπάλα. Μπορεί να κυκλοφορεί μόνο του, χαρτογραφώντας τον χώρο και δίνοντας μηνύματα. Επίσης αντιδρά σε συγκεκριμένες φράσεις από την ταινία που θέτουν σε λειτουργία τα συστήματα συναγερμού.

Όπως είναι φυσικό το παιχνίδι έχει κερδίσει το διαδίκτυο καθώς το youtube έχει πλημμυρίσει από videos με τον μικρό ΒΒ-8!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ