Ένας αγώνας για όλους – Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών 2013 - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Ένας αγώνας για όλους – Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών 2013

Η WIND Running Team μαζί 15 δημοφιλείς Έλληνες θα τρέξει στις 10 Νοεμβρίου για τα παιδιά της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑ»

marathonios1

Με συμμετοχή δρομέων που πλησιάζει τις 30.000  κι αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, οι λαϊκοί δρόμοι 5 και 10 χλμ. καθώς και δυο ξεχωριστοί αγώνες, το Kids run αγώνας 1000μ. για παιδιά 7-12 ετών και ο αγώνας των Special Olympics για παιδιά με νοητική στέρηση.

Στην αφετηρία του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας , στο στάδιο του Μαραθώνα , το πρωί της Κυριακής στις 9  θα βρεθούν πάνω από 11.000 δρομείς με ένα και μοναδικό στόχο.Nα μπουν πανηγυρίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο έχοντας καταφέρει να δαμάσουν τον δυσκολότερο και βέβαια τον μοναδικό μαραθώνιο στον κόσμο που περιλαμβάνει την μια και αυθεντική διαδρομή. Ανάμεσά τους περίπου 4000 ξένοι δρομείς που έρχονται από κάθε γωνιά της γης προκειμένου να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία όπως και ένα γκρούπ elite αθλητών που θα επιδιώξουν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο ή  να πετύχουν και ένα ρεκόρ διαδρομής.

marathonios2

Όπως ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ ο αθλητής που έχει κερδίσει δύο φορές στη διοργάνωση και κατέχει το ρεκόρ αγώνων με 2ωρ.11.35- αλλά δεν θα είναι μόνος του. Οι γυναίκες δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν, καθώς και σε αυτό τον αγώνα το επίπεδο είναι το υψηλότερο των τελευταίων χρόνων. Η Γκίσου Μιντάγιε Τιλάχουν έχει την καλύτερη επίδοση, καθώς η 27χρονη έχει σημειώσει 2ωρ.28.30. Στην περίπτωσή της όμως η απειλή έρχεται από κάθε ήπειρο. Ανάμεσα στις δυνατές αντιπάλους της θα είναι η Γιαπωνέζα Ιβαμούρα Σέικα, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2ωρ.33.15, αλλά και η Μπαγιούς Αμπέμπε Σφέροου, από την Αιθιοπία, η οποία φέτος κατέβασε την επίδοσή της σε 2ωρ.36.16. Όμως υπάρχει και το ελληνικό ενδιαφέρον αφού παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου με τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων δρομέων της χώρας μας, όπως ο Μιχάλης Παρμάκης και η Μάγδα Γαζέα που με την υποστήριξη της WIND θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος  θα αποτελέσει όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια το πεδίο αναφοράς αλλά και κατάθεσης ψυχής για εκατοντάδες δρομείς. Δεκάδες ομάδες συνανθρώπων μας , ομάδες με κοινωνική ευαισθησία αλλά και μεμονωμένοι δρομείς , θα τρέξουν για κάποιο σκοπό όπως η WIND Running Team που θα αγωνιστεί για να ενισχύσει τα παιδιά που φροντίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η Φλόγα. Άλλο παράδειγμα είναι η 14χρονη Αμερικανίδα που μαζί με την μητέρα της έχουν αγωνιστεί σε όλες τις ηπείρους προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να δημιουργήσουν ένα ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη , από τον οποίο έχασε τη ζωή του ο πατέρας της στα 40 του χρόνια.

marathonios4

Η εκκίνηση του Κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας η οποία θα γίνει παρουσία του κορυφαίου Ολυμπιονίκη του επ κοντώ και πλέον αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου Σεργκέι Μπούμπκα έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί. Η αλλαγή θα είναι στον τερματισμό όπου θα γίνει πλέον στη βόρεια πλευρά του Καλλιμάρμαρου σταδίου απέναντι από εκείνη που γίνονταν μέχρι τώρα για λόγους πρακτικούς και προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ροές των χιλιάδων  δρομέων που θα τερματίζουν από κάποια ώρα και μετά.

Πριν φτάσουν οι πρώτοι αθλητές του Μαραθωνίου δρόμου (γύρω στις 11:00) θα έχουν ολοκληρωθεί οι δυο λαϊκοί αγώνες των 5 και 10 χλμ. όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφτασαν τις 19.000 μαζί , περίπου 10.000 στα 5 χλμ. και οι υπόλοιποι στα 10 χλμ. Κι εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ο χώρος της εκκίνησης και για τους δυο αγώνες αλλάζει σε σχέση με πέρυσι όπως αλλάζει και η ώρα. Πιο συγκεκριμένα και οι δυο εκκινήσεις θα δοθούν από την Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη, με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.

marathonios3

Η εκκίνηση των 5 χλμ. θα δοθεί στις 08:00 ενώ αυτή των 10 χλμ. στις 09:05 . Ο τερματισμός, όπως και στον μαραθώνιο θα γίνει στην βόρεια πλευρά του Καλλιμάρμαρου σταδίου απέναντι από το σημείο που γινόταν τα τελευταία χρόνια. Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό θα στηθεί και φέτος η αψίδα αγάπης της WIND  όπου όλοι οι δρομείς μπορούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση των ιδρυμάτων που στηρίζει απλά με το πέρασμά τους και το πάτημα στον ειδικό τάπητα .

Στις 09:20 μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα 1000μ. των Special Olympics  ενώ από το ίδιο σημείο στις 10:45 θα ξεκινήσει ο αγώνας των παιδιών. Αμφότεροι θα τερματίσουν στο Καλλιμάρμαρο στάδιο ακριβώς στον ίδιο τερματισμό με τους υπόλοιπους αγώνες.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεκδικεί και φέτος μια θέση στους πιο «πράσινους» μαραθωνίους του κόσμου αφού θα συνεχιστεί το εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης μια πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ και της Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο.

Οι πρεσβευτές της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑΣ»

Στο μεταξύ, μετά από πρόσκληση της WIND, Επίσημου Χορηγού του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών & ονομαστικού χορηγού των αγώνων 5 & 10 χλμ., οι Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Κουσούνη, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτης  Σεργουλόπουλος, Εύη Φραγκάκη καθώς και οι Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ στο Σύδνεϋ, Ειρήνη Αϊδινή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη και Κλέλια Πανταζή, θα είναι πρεσβευτές της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑΣ» και θα τρέξουν με τα χρώματα της ομάδας WIND Running Team στη μεγάλη διοργάνωση της 10ης Νοεμβρίου.

marathonios5

Με την ενεργό συμμετοχή τους στην WIND Running Team θα στηρίξουν το έργο της «ΕΛΕΠΑΠ» για τα παιδιά με αναπηρία καθώς και της «ΦΛΟΓΑ» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς για κάθε «πρεσβευτή», η WIND θα προσφέρει στα ιδρύματα το ποσό των 1000 ευρώ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των πρεσβευτών, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND, Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που η WIND ξεκίνησε τη χορηγία του Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, θέλησε στον πυρήνα αυτής της χορηγίας να βάλει την κοινωνική προσφορά, ώστε αυτός ο αγώνας να είναι πραγματικά Για Όλους. Ευχαριστούμε θερμά τους πρεσβευτές που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας να τρέξουν με τα χρώματα της WIND Running Team για να στηρίξουν τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου θα βρεθούμε στην εκκίνηση για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης».

Η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Ηρώ Κόβα από την πλευρά της ευχαρίστησε την WIND για τη στήριξή της για δεύτερη χρονιά: «Σας ευχαριστώ θερμά. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα συμβόλαιο ζωής μαζί. Ευχαριστούμε πολύ τους πρεσβευτές μας και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Όλη αυτή η ενέργεια του Μαραθώνιου μας δίνει πολύ δύναμη και βοηθάει τα παιδάκια μας. Έχουμε 1500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, 200 εργαζομένους επιστημονικά εκπαιδευμένους και έχουμε ανάγκη κάθε έναν από εσάς».

Η πρόεδρος της «ΦΛΟΓΑ», Μαρία Τρυφωνίδου παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα την WIND. Εκτός από την οικονομική υποστήριξη που έχουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε τη ΦΛΟΓΑ και το έργο της κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Η ΦΛΟΓΑ ασχολείται με το παιδί με καρκίνο και τις ανάγκες του και η αρωγή που μας προσφέρετε είναι πολύτιμη».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ