Ένοχος για δωροδοκία κρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ένοχος για δωροδοκία κρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Σκάνδαλο «Ηolyland»

 

ισραηλ

Δικαστήριο του Τελ-Αβίβ καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ σε μια νέα υπόθεση διαφθοράς που αφορά σκάνδαλο ακινήτων. Ο Ολμέρτ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία, κατηγορία που βαρύνει για πρώτη φορά πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 1, ο Ολμερτ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκίες που έλαβε και έδωσε σε δύο χωριστές υποθέσεις, η μια μεταξύ αυτών έχει σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο «Holyland», της κατασκευής ενός πολύ μεγάλου συγκροτήματος στην Ιερουσαλήμ, την εποχή που ήταν δήμαρχος της πόλης (1993-2000).

Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε παρανομία στην υπόθεση Holyland και άλλες καταγγελίες περί διαφθοράς.

Φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να έλαβε 750.000 σέκελ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 156.000 ευρώ.

Ο δικαστής Νταβίντ Ρόζεν δήλωσε ότι ο Ολμέρτ είπε ψέματα στο δικαστήριο και ότι η υπόθεση «ανέδειξε τις όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις που είχε λάβει η διαφθορά στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια».

Το Σεπτέμβριο του 2012, ο Ολμέρτ καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή και την επιβολή προστίμου γιατί είχε κριθεί ένοχος για κατάχρηση εμπιστοσύνης στην υπόθεση «Κέντρο Επενδύσεων».

Ωστόσο τον ίδιο χρόνο κρίθηκε αθώος βαρύτερων κατηγοριών σε ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούσαν τις σχέσεις του με αμερικανό επιχειρηματία, ενώ ο ίδιος ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και αργότερα υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η ετυμηγορία σημαίνει πιθανότατα το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ολμέρτ ο οποίος μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Ένας από τους 13 κατηγορουμένους στην υπόθεση Holyland, ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Σούκα Ζάκεν προσφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ