Ένταση και καυγάδες για… τον ΕΝΦΙΑ (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ένταση και καυγάδες για… τον ΕΝΦΙΑ (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Από νωρίς για τις συντάξεις

trapezes

Ατελείωτες είναι οι ουρές που σχηματίζονται από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες όλης της χώρας. Η πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και η καταβολή των συντάξεων, έκαναν τους πολίτες να στηθούν στις τράπεζες όπου σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για περισσότερο από μία ώρα.

Καυγάδες, ένταση και πανζουρλισμό συναντούσε κανείς από νωρίς το πρωί έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα της Ξάνθης με τους φορολογούμενους να συρρέουν κατά δεκάδες για την καταβολή της δεύτερης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ.

Οι πολίτες, στο σύνολό τους μάλιστα ηλικιωμένοι, προσέρχονταν έξω από τις τράπεζες λίγο πριν τις 07.00 το πρωί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προσπαθώντας να πιάσουν “στασίδι” και να εξυπηρετηθούν. Στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας σχηματίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά μια ατελείωτη ουρά πολιτών που ανέμεναν καρτερικά να ανοίξουν οι πόρτες, και όταν το ρολόι έδειξε 8.00 ξεκίνησαν οι καυγάδες και ο πανζουρλισμός. Πατείς με πατώ σε, με τους πολίτες να τσακώνονται για τις θέσεις και την προτεραιότητά τους, ενώ ο συνωστισμός δημιουργούσε δυσφορία στους γηραιότερους και πιο καταπονημένους.

Αν και οι τράπεζες άνοιξαν τις πόρτες τους στις 8.00 το πρωί, οι πολίτες δεν κατέστη εφικτό για αρκετή ώρα να εισέλθουν μέσα σε αυτές, καθώς έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους, ενώ οι τραγικές εικόνες που εκτυλίσσονται πλέον έξω από τα τραπεζικά ιδρύματα της πόλης φαντάζουν τρομακτικά συνηθισμένες.

oures_enfia_xanthi

Πηγή: thrakitoday.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ