"Έντρομοι οι πολίτες αγοράζουν όσπρια και ζυμαρικά σε μεγάλες ποσότητες" - Karfitsa.gr
Οικονομία

“Έντρομοι οι πολίτες αγοράζουν όσπρια και ζυμαρικά σε μεγάλες ποσότητες”

Αυτοψία του Karfitsa.gr στην αγορά Καπάνι!

ospria

Του Ηλία Μπουρμπούλα

Οι πολίτες εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων σπεύδουν έντρομοι στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, το Καπάνι, για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είναι αναλλοίωτα στο χρόνο. Μίλησαν στο Karfitsa.gr οι  ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι  καταστημάτων για το τι συμβαίνει στην αγορά, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα.

gkoumas«Οι καταναλωτές έρχονται και ψωνίζουν τρόφιμα τα οποία μπορούν να τα αποθηκεύσουν και να τα έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης καταστήματος παντοπωλείου Δημήτρης Γκούμας.  «Τα προϊόντα τα οποία έχουν πωληθεί περισσότερο αυτές τις ημέρες είναι το ρύζι, τα φασόλια και γενικά τα όσπρια και μετά ακολουθούν τα ζυμαρικά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην πλειονότητα τους οι καταναλωτές αυτές τις ημέρες αγοράζουν τα πιο φθηνά προϊόντα που υπάρχουν. Επίσης αρκούνται μόνο στα προϊόντα τα οποία ανήκουν στα είδη πρώτης ανάγκης και δεν αγοράζουν καθόλου βότανα και μπαχαρικά. Αυτό που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι οποίοι αδυνατούν να κουβαλήσουν μεγάλες ποσότητες ωστόσο έχουν φύγει από το κατάστημα με προϊόντα συνολικού βάρους 18 κιλών. Από χθες έχουν τετραπλασιαστεί οι ποσότητες τις οποίες προμηθεύονται οι καταναλωτές» καταλήγει ο κ. Γκούμας.

Η υπάλληλος καταστήματος που πουλά όσπρια και ζυμαρικά Χριστίνα Μωυσίδου  δηλώνει ότι: «Φοβισμένος έρχεται ο κόσμος στο κατάστημα για να προμηθευτεί τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής όπως όσπρια, ρύζια και ζυμαρικά. Το σημαντικό είναι ότι αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από ότι θα αγόραζαν πριν».

ospria.jpg 1«Λίγες ημέρες πριν από το Δημοψήφισμα έχει τριπλασιαστεί η αγοραστική κίνηση» υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης καταστήματος που πωλεί όσπρια, ρύζι και ζυμαρικά Χρήστος Παπαφωτίου . «Ο κόσμος από την ώρα που άκουσε για το δημοψήφισμα έρχεται στο κατάστημα και αγοράζει προϊόντα τα οποία μπορούν να αντέξουν στο χρόνο και είναι οικονομικά. Ακόμη οι καταναλωτές προμηθεύονται  πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από ότι πριν υπάρξουν οι πολιτικές εξελίξεις. Οι άνθρωποι που κινούνται στην αγορά είναι πολύ φοβισμένοι. Επιπλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι βλέπω  πολλά νεαρά άτομα  να κάνουν τις αγορές του, ένα γεγονός το οποίο το βλέπαμε σπάνια στην αγορά στο  Καπάνι» καταλήγει ο ίδιος.

zumarika

 

Διαβάστε τι έλεγαν στο Karfitsa.gr στις 25 Ιουνίου λίγες ημέρες πριν από την ανακήρυξη του δημοψηφίσματος οι καταστηματάρχες για την αγοραστική κίνηση των καταναλωτών εδώ στα χύμα προϊόντα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ