"Έντυσαν" με μαύρες κορδέλες το Κ.Θ.Β.Ε. (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

“Έντυσαν” με μαύρες κορδέλες το Κ.Θ.Β.Ε. (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη από τους ηθοποιούς, ζητούν να...

ΚΘΒΕ / φωτο Σάββας Αυγητίδης

Του Βαγγέλη Στολάκη 

Συμβολική κατάληψη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιούν από εχθές τα σωματεία ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε., που διαμαρτύρονται γιατί έχουν να πληρωθούν τους μισθούς 4 μηνών και τα εξαιρέσιμα (υπερωρίες, Κυριακές, αργίες) τους τελευταίους 16 μήνες. Επιπλέον διαμαρτύρονται για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε ποσοστό 40%, κάνοντας λόγο για πλήρη υπονόμευση και απαξίωση του πολιτιστικού φάρου της Β. Ελλάδος.

κθβε

Οι ηθοποιοί κρέμασαν μαύρες κορδέλες και πανό, ενώ αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο υπό κατάληψη κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, προκειμένου να κοινοποιήσουν τα αιτήματά τους. Παράλληλα συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας τους και ματαιώνονται και αυτή την εβδομάδα οι παραστάσεις.

κθβε

«Η σημαντική ιστορία και η καθοριστική συνεισφορά του ΚΘΒΕ στον πολιτισμό και στην καλλιτεχνική δημιουργία ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Υπό αμφισβήτηση τίθεται καθημερινά η επιβίωσή του», αναφέρουν οι ηθοποιοί. Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι, είναι αβέβαιο το μέλλον του Κ.Θ.Β.Ε., δεδομένου ότι πρόσφατα παραιτήθηκαν η πρόεδρος του Κ.Θ.Β.Ε. Μένη Λυσαρίδου και ο αντιπρόεδρος  ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Γράψας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ