Έως και 2 ευρώ... η τηλεφωνική κλήση για ραντεβού στο «Παπαγεωργίου» - Karfitsa.gr
Υγεία

Έως και 2 ευρώ… η τηλεφωνική κλήση για ραντεβού στο «Παπαγεωργίου»

Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατάργηση της υπηρεσίας

thema

Της Φρόσως Βαρβάρα

Περίπου 3500 υπογραφές από διαμαρτυρόμενους πολίτες συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου προκειμένου να ζητήσουν από τον υπουργό Υγείας την κατάργηση των τηλεφωνικών ραντεβού του ιδρύματος μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Οι πολίτες διαμαρτύρονται καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν περίπου 2 ευρώ ανά κλήση προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό που επιθυμούν.

«Το κλείσιμο των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μέσω της υπηρεσίας τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού, με την οποία έχει συνάψει σύμβαση το νοσοκομείο, κοστίζει 1,12 ευρώ ανά κλήση από σταθερό και 1,8 ευρώ ανά κλήση από κινητό» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Παναγιώτης Τουχτίδης ενώ επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι ζητούν την κατάργησης της υπηρεσίας μέσω  επιστολής που έχουν στείλει στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μάλιστα, τα μέλη του σωματείου εργαζομένων ζητούν να καταργηθεί η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν δωρεάν ραντεβού είτε επί τόπου στο νοσοκομείο, είτε μέσω του ίντερνετ και της διαδικτυακής πλατφόρμας που ανέπτυξε για το σκοπό αυτό η υπηρεσία πληροφορικής του «Παπαγεωργίου». «Είχε προηγηθεί μπαράζ επιθέσεων και απαξίωσης στο προσωπικό και την αντίστοιχη υπηρεσία του νοσοκομείου, που εξυπηρετούσε δωρεάν το κοινό. Το Σωματείο Εργαζομένων συγκέντρωσε 3.500 υπογραφές διαμαρτυρόμενων πολιτών, ενώ κατέθεσε τεχνική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης υπηρεσίας των ραντεβού στην οποία εισηγούνταν την επέκταση της λειτουργίας της με την προσθήκη μιας επιπλέον απογευματινής βάρδιας που θα λειτουργούσε μέχρι τις 22.00, με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», υπογραμμίζεται στην επιστολή του Σωματείου.

«Αποψιλώθηκε σταδιακά η υπηρεσία»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού αποψιλώθηκε σταδιακά και από τους 6 υπαλλήλους έχουν απομείνει μόλις 2. Επιπλέον, τους αφαιρέθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές ώστε να μη μπορούν να εξυπηρετούν τηλεφωνικά τους πολίτες και όλη η ζήτηση πλέον κατευθύνεται στον ιδιώτη εργολάβο (τηλέφωνο 14741). «Δεν μπορώ να καταλάβω το οξύμωρο του πράγματος ,από τη μια οι πολίτες δεν πληρώνουν το πεντάευρω για να εξεταστούν καθώς καταργήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από την άλλη αναγκάζονται να πληρώνουν έως και δυο ευρώ προκειμένου να κλείσουν ραντεβού» αναφέρει ο κ. Τουχτίδης.

Το Σωματείο Εργαζομένων επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι 2 υπάλληλοι της υπηρεσίας των ραντεβού του νοσοκομείου κλείνουν περισσότερα από 7.500 ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία (αποκλειστικά και μόνο για τους ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο), ενώ οι 15 υπάλληλοι και οι δύο βάρδιες του εργολάβου κλείνουν λιγότερα από 4.800 ραντεβού.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ