«Επανακρατικοποίηση» του ΟΛΠ – Τι προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας - Karfitsa.gr
Οικονομία

«Επανακρατικοποίηση» του ΟΛΠ – Τι προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας

Σύμφωνα με το προσχέδιο...

ΟΛΠ

Ως μοχλό γα την επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ θεωρούν στην αγορά το νομοσχέδιο σύστασης Δημόσιας Αρχής Λιμένος Πειραιώς, που δρομολογεί ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, που έχει στη διάθεσή της η Καθημερινή της Κυριακής, ως αρμοδιότητα της ΔΑΛΠ προσδιορίζεται η «διαμόρφωση και η εισήγηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας προτάσεων προς έγκριση για την επιχειρηματική, επιχειρησιακή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό  του Λιμένος Πειραιώς. Η αναφορά αυτή, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς προκαλεί έκπληξη σχετικά με το καθεστώς που οραματίζονται κάποιοι.

Επιπλέον,  ο ΟΛΠ θα κληθεί εκτός από το 3,5% επί του τζίρου που θα καταβάλλει ετησίως στους όμορους δήμους, να πληρώνει επιπλέον 1% στη Δημόσια Αρχή. Αυτό ισχύει και για όλους όσοι χρησιμοποιούν το λιμάνι και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αυτό αφορά και την ακτοπλοϊα, την κρουαζιέρα, τις ναυτιλιακές τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και καινούργιων οχημάτων και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του λιμανιού…

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ