Επανεκκίνηση της ανασκαφής στην Αμφίπολη ζητά ο πρόεδρος των δημάρχων Κ. Μακεδονίας - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Επανεκκίνηση της ανασκαφής στην Αμφίπολη ζητά ο πρόεδρος των δημάρχων Κ. Μακεδονίας

Τι ζητά ο πρόεδρος από τον... Πρόεδρο της Δημοκρατίας(Φωτό:Σάββας Αυγητίδης)

AMFIPOLH φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΝα αρχίσει και πάλι η το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου απευθύνεται τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και στην αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, επισημαίνοντας ότι «για την μοναδική αυτή ανασκαφή, τα μέχρι στιγμής ευρήματα της οποίας συγκεντρώνουν τον παγκόσμιο θαυμασμό, κατά το τρέχον έτος 2015 δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ. Βεβαίως οι ασφυκτικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η Χώρα, καθιστούν αδύνατη την παροχή μιας γενναιόδωρης ενίσχυσης αντάξιας της σπουδαιότητας του αποκαλυπτόμενου μνημείου, δεν δικαιολογούν όμως την παντελή παραμέληση ή υποβάθμισή του. Γι αυτό και διερμηνεύοντας τον διακαή πόθο των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας διατυπώνουμε, Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, την παράκληση για την καταλυτική συμβολή Σας, ώστε να επαναφερθεί η ανασκαφή της Αμφίπολης στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας. Να γίνει άμεση επανεκκίνηση των εργασιών που έχουν διακοπεί».

Επίσης ο κ. Κυρίζογλου προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Γραφεία της ΠΕΔΚΜ, όπου η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να θέσει υπόψη Του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους συμπολίτες μας και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ