Επανεξετάζεται το θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά - Karfitsa.gr
Uncategorized

Επανεξετάζεται το θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά

Το υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει τις προτάσεις που υπέβαλαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Κατά την σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των τριών κομμάτων συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις και οι ενστάσεις που υπάρχουν εντός των κομμάτων.

Αναλυτικότερα από την πλευρά της ΝΔ εκφράστηκε αντίθεση στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα παιδιά και ζητήθηκε να μην υπάρξει με το νέο φορολογικό καμία επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, είτε αυτό γίνει εφικτό  με την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του κάθε φορολογούμενου, είτε με οποιαδήποτε εναλλακτική λύση.

Το ΠΑΣΟΚ από την  δική του πλευρά κατέθεσε πρόταση να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ όπως  προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Πρότεινε επίσης να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά, και ζητήθηκε να υπάρχει μια πιο ελαφρυντική φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες έως και 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγησή τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Η ΔΗΜΑΡ από την δική της θέση ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για το αφορολόγητο των παιδιών, τους τόκους των στεγαστικών δανείων και τους ελεύθερους επαγγελματίες,και πρότεινε αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας, για τις μεγάλες περιουσίες, καθώς και μικρή αύξηση του συντελεστή φορολογίας καταθέσεων, ώστε  να αντισταθμιστεί η μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ