Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων

Στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Σταύρο Καλαφάτη, ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου αλλά και για απευθείας σύνδεση με τις Σποράδες.

«Αυτή τη στιγμή είναι ήδη δρομολογημένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βορειοανατολικό Αιγαίο και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Τρία δρομολόγια την εβδομάδα, με έναρξη από 1η Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Επομένως οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος θα έχουν απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες με ένα γρήγορο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο και με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συνδέσεων», είπε ο κ.Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η ασφάλιση της σταθερής και απρόσκοπτης σύνδεσης ανάμεσα στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνέχεια του εθνικού χώρου αλλά και βασική πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Στο πλαίσιο αυτό, αυξήσαμε το κονδύλι των άγονων γραμμών από τα 90 εκ. το 2019 στα 138 εκ. το 2021. Με αυτό τον τρόπο τι πετύχαμε: Αυξηθήκαν κατά 24 οι άγονες γραμμές δημιουργώντας ένα ισχυρό ακτοπλοϊκό δίκτυο και στο ΒΑ και στο ΝΑ Αιγαίο διασφαλίζοντας επαρκή πρόσβαση και στους νησιώτες αλλά και στους επισκέπτες με σύγχρονο ακτοπλοϊκό δίκτυο και μεταφορικές υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης σημείωσε πως «Μετά από στενή συνεργασία και συστηματική δουλειά καταλήξαμε σε μια σημαντική απόφαση. Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει ως έχει και θα επεκταθεί περαιτέρω με την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες».

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και η αναβάθμιση των λιμένων της Βορείου Ελλάδος με τον κ. Καλαφάτη να αναφέρει ότι: «Συζητήσαμε επίσης για θέματα λιμενικής πολιτικής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η αναβάθμιση των λιμένων της Β. Ελλάδος βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό βαθμό με το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα υψηλό. Τόσο για το λιμάνι της Καβάλας, τόσο και για της Αλεξανδρούπολης. Όσον αφορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για την ανάπτυξη και σημειώθηκε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, κάτι που έχει βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη όχι μόνο του ίδιου του ΟΛΘ, αλλά για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ